П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Серпня 2016

ЗА КАНЬЙОН ІЩЕ ПОВОЮЮТЬ

Міська влада готова в суді поборотися за благоустрій каньйону.

Незважаючи на те, що 1 серпня Господарським судом Хмельницької області визнано незаконними рішення виконкому Кам’янець-Подільської міської ради від березня 2016 р. та укладеного на його підставі договору з приватним підприємцем «Про відновлення та благоустрій зони відпочинку з пляжем і водною станцією в каньйоні річки Смотрич на південь від Новопланівського мосту до Руськофільварецьких сходів із відновленням садів де Вітте».

– Ми подаватимемо апеляцію, – заявив начальник юридичного управління міської ради Олег МЄЛЄКЄСЦЕВ. – Нагадаю, що в березні провели конкурс, переможець якого надав ескізну пропозицію, де відобразив свої плани. З ним було укладено договір щодо благоустрою зони відпочинку. В жодному разі не йшла мова про оренду землі, відчуження чи передачу в користування. До того ж договір передбачав і передбачає обов’язок переможця конкурсу розробити сам проект благоустрою і за необхідності пройти екологічну експертизу. А суд вважає, що проведення екологічної експертизи мало б передувати договору. Наша ж позиція полягає в тому, що якщо немає особи, немає договору і немає розробленого проекту, то стосовно чого має проводитися екологічна експертиза? Якщо є договір, проект, то тоді вже треба звертатися до екологів, щоб вони провели експертизу і сказали, можна це робити чи ні.

Наразі ми готуємо апеляцію і в Рівненському апеляційному господарському суді будемо переконувати колегію суддів, що сам по собі договір може бути укладений без експертизи.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.