П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Червня 2018

ОБ’ЄДНАЛИСЯ ПРОТИ ГАЗОВИХ МОДЕМІВ

Чому підприємці з Одеси встановлюють модеми для забезпечення дистанційної передачі показників газу за три тисячі гривень із хвостиком, а на Хмельниччині це задоволення обходиться у понад 10 тисяч?

Це питання обговорювали роботодавці міста 6 червня під час зустрічі з головою Ліги роботодавців області Ростиславом СЕМКІВИМ.

– Маю точки продажів в Одесі та Хмельницькому. Різниця за встановлення модемів для передавання показників використаного природного газу разюча – понад 7 тисяч гривень, – розповів під час обговорень цього питання хмельничанин Олександр ШЕМЧУК. – Кажуть, що в Одесі працює міська програма, яка підставила плече бізнесу. А чому такої немає в нас?

Це нововведення НКРЕ неабияк турбує роботодавців, адже нестиме додаткове навантаження на бізнес. Тому вони вирішили напрацювати кроки, спрямовані на скасування Нацкомісією вимог щодо встановлення скандальних пристроїв, якщо об’єм спожитого газу не перевищує 10 тис.куб.м. в календарний рік.

– Ми звернулися з нашою проблемою до нардепа Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА. Приємно, що він миттєво відреагував і пообіцяв допомогти, – розповідає голова профспілки торгівлі міс­та, член Ліги роботодавців області Людмила БОЯРСЬКА. – Також у нашому місті створено мобільну групу швидкого реагування з 5 осіб. Серед них підприємці та юрист. Вони в будь-який час можуть прийти на допомогу малому і середньому бізнесу, захистити від газового свавілля та будь-яких інших питань, які перешко­джають законній роботі підприємців.