Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Грудня 2020

РЕАЛІЗАЦІЯ ДІТЕЙ – МОЖЛИВІСТЬ ГРОМАДИ!

1 грудня у пресцентрі міської ради відбулася презентація проєктів, що представляють наше місто в конкурсній програмі «Діти культури», здійснюваній «Українським культурним фондом».

Безпосередньо для Кам’янця-Подільського це можливість залучити близько мільйона гривень інвестицій.
Громада міста сама вирішує, чи хоче, щоб було реалізовано ту чи іншу ініціативу, адже основною умовою для реалізації є необхідність зібрання у вигляді пожертв 25% від усього бюджету проєкту. В такому разі сума фінансується з бюджету «Українського культурного фонду».
Проєкти:
– Освітня резиденція «Podillya SmArt Camp». Основною ідеєю є проведення п’ятиденного освітнього дійства для 30-35 дітей віком 10-14 років, вибраних на конкурсній основі. Діти прослухають освітні лекції від представників міст-партнерів Кам’янця, розгадуватимуть історичні таємниці, зустрічатимуться з героями минулого, візьмуть участь у інтерактивних квестах та ігрових воркшопах.
– «Майстерня щастя» є проєктом, що намагається втілити однойменна громадська організація. Їхньою метою є п’ять місяців безкоштовних майстер-класів із декупажу, валяння, малювання, ліпки з глини, створення м’яких іграшок тощо. Також творча команда планує випуск казки-підручника про майстрів та створення творчої резиденції для подальшої роботи.
– Кам’янець-Подільський шкільний фестиваль дитячого гумору. Його ініціювали ГО «Центр розвитку «Зоряний Дім», засновники простору розвитку «StarHouse», метою яких є проведення низки великих виступів серед шкільних гумористичних команд.
Детальніше ознайомитися та допомогти можна на сайті biggggidea.com – у рубриці Спільнокошт (колективне фінансування проєктів).
Збирання коштів триватиме до кінця року.

Олександр ЩЕРБАТИХ.