Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Січня 2021

ТРЕТЄ ЗАСІДАННЯ ТРЕТЬОЇ

29 грудня святковості продовженню третьої сесії міськради, яка розпочалася 22 та тривала і 23 грудня, надав виступ колективу «Пісенне мереживо». Згадавши на кілька хвилин, що свято наближається,
30 зареєстрованих депутатів взялися за розгляд земельних питань.

І одразу декілька з них зняли через несподівані знахідки земельної комісії. Зокрема, наявність реєстрації на об’єкти незавершеного будівництва, яких насправді немає.
– Минулого скликання траплялися схожі випадки, коли бетонні блоки були зареєстровані як об’єкти незавершеного будівництва. Юридична служба подавала позови – і реєст­рацію було скасовано. Наразі питання зні­маємо, і я дам доручення розібратися, – зазначив міський голова Михайло ПОСІТКО.
Під час розгляду земельних питань нова влада продемонструвала нерозуміння діяльності координаційної ради з питань ветеранів та учасників АТО (ООС), раніше створену з метою уникнення маніпуляцій при виділення землі для учасників бойових дій. Попередньо рішення розглядалися на цій раді, але остаточне слово залишалося за депутатами. Наразі земельні питання щодо учасників АТО винесли на сесію без розгляду ради.
Три сесії міської ради нового скликання згенерували два вето міського голови. Спочатку Михайло Посітко заветував рішення про встановлення нульової ставки єдиного податку для платників II групи. Оприлюднений аргумент: «Якщо 2020 року органи місцевого самоврядування мали право ухвалювати рішення про встановлення місцевих податків і зборів щодо зменшення ставок єдиного податку, то право на 2021 рік на законодавчому рівні не закріплено та не врегульовано. Крім того, в рішенні не були зазначені КВЕДи, відповідно до яких підприємці II групи будуть сплачувати ставку єдиного податку в розмірі нуль відсотків. Тож прий­няття цього проєкту призвело б до порушення норм чинного законодавства».
Аби подолати це вето, в депкорпуса голосів не вистачило.
Наступною міський голова зупинив дію рішення сесії міськради від 22 грудня, яким було визнано поворотну фінансову допомогу безповоротною та припинено зобов’язання шляхом прощення 9 мільйонів гривень боргу КП «Міськтепло­воденергія». Аргументи розпорядження про вето такі: «бюджетом недоотримано власних доходів у сумі 29 млн 887 тис. грн, а повернення поворотної фінансової допомоги КП «Міськтепловоденергія» покращило б цю ситуацію».
Питання буде винесено на повторний розгляд.