Четвер, 28 Березня 2024 р.
9 Квітня 2010

ЯРЕМА – КАВАЛЕР

Голова РДА Ростислав ЯРЕМА у РимiНапередодні Великодніх свят голова РДА Ростислав ЯРЕМА перебував у Римі. 3 квітня в базиліці Санта Марії Маджоре, що у Ватикані, за поданням римо-католицької та греко-католицької церков, Ростиславу Тарасовичу було вручено орден Святого Григорія Великого.

Вручення проводив один із двадцяти чотирьох папських каноніків Іриней БІЛИК. Голова РДА отримав грамоту, нагрудний хрест, меч і мундир, а також був удостоєний звання кавалера ордена. Це одна з найпрестижніших католицьких нагород, яку вручають за особисті заслуги та добро, зроблене перед Святішим Престолом і Католицькою Церквою. В Україні цю нагороду отримали всього декілька осіб.

На вручення Ростислав ЯРЕМА поїхав зі своєю родиною. Він зазначив, що напередодні Велико-дня вручення такої нагороди є більш ніж символічним, зазначивши, що це нагорода всіх управлінців, людей, які вірять у Господа Бога, роблять добрі справи та допомагають нужденним.

– Під час служби Божої я молився та просив здоров’я і довгих років стареньким і немічним. Просив у Господа гарної долі всім дітям, незалежно від статків і положення в суспільстві їхніх батьків. Просив розквіту нашої держави, процвітання мого краю та Кам’янеччини, – сказав Ростислав Тарасович.

Голова РДА також відзначив, що він замовив службу за здоров’я всіх тих, із ким йому довелося спілкуватися та зустрічатися.