П'ятница, 29 Березня 2024 р.
17 Серпня 2018

ДОВИБОРИ В ГУМЕНЕЦЬКІЙ ОТГ ПІД ЗАГРОЗОЮ

Минулого тижня Центральна виборча комісія опублікувала шокуючу постанову №122, за якою, фактично, відмовилася призначати місцеві вибори. Ця постанова містить звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя щодо надання роз’яснень стосовно законів про місцевий референдум та інших, а поки такого роз’яснення немає (може бути не раніше як у вересні в зв’язку з «канікулами» у ВР), ЦВК не буде ухвалювати рішення щодо проведення в жовтні, а можливо, й надалі, місцевих виборів.

Таким чином, на Хмельниччині під загрозою опиняються вибори до Улашанівської ОТГ Славутського району, а також у тих громадах, стосовно яких є висновки ОДА: Ямпільської селищної ОТГ Білогірського району, Гуменецької ОТГ, яка приєднує Циківську сільську раду Чемеровецького району, та Полонської міської ОТГ, яка приєднує Воробіївську та Кус­товецьку сільські ради.

«Днями ЦВК ухвалила рішення, яке унеможливило проведення в жовтні виборів у новоутворених об’єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ…

…Закликаю Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів у тих громадах, де вони були заплановані. Децентралізацію не можна зупиняти!» – висловився у «Facebook» прем’єр-міністр Володимир ГРОЙСМАН.

«Асоціація міст України» також звернулася до ЦВК із проханням провести в п’ятницю засідання та призначити відповідно до звернень ОДА перші та додаткові місцеві вибори в ОТГ, утворених за процедурою, визначеною спеціальним Законом.

Анна СІРА, консультант із комунікацій проекту «ПУЛЬС» при Хмельницькому РВ АМУ.