П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2010

12 ЧИСЛО БОЖЕ

Символіка нашого світу не є випадковою. Магія чисел, хочемо ми того чи ні, диктує свої правила, встановлює свої закони, підпорядковує навколо себе все та всіх. Це видно з історії, з будови Всесвіту, з нашого життя. З того часу, як люди навчилися рахувати, вони зрозуміли, що в природі кожна дія, кожен вчинок має своє місце, своє значення та число. Те число визначене Природою, закладене Богом, а отже, від цього нам нікуди не сховатися.

Особливу роль у числовій ієрархії займає число 12. Ця роль настільки значима та вирішальна, що багатьом здається, що саме навколо цього числа побудовано майже все. Вчені математики, астрологи, нумерологи, а також духовні отці відзначають, що число 12 має величезне значення та впливає на життя нашої Землі та на нашу долю.

Ви ніколи не замислювалися, чому рік поділено саме на 12 місяців? Чому 12 разів з’являється на небі круглий Місяць, поки замкнеться коло пір року? Чому доба ділиться на дві частини по 12 годин? Зрештою, чому Сонцю потрібно12 місяців, щоб зробити свій річний шлях? Невже це простий збіг? А можливо, й справді на числі 12 основано принцип будови та функціонування Всесвіту.

У V ст. до н.е. римляни записали свої закони на 12 скрижалях. Ці скрижалі представляли основу римського життя. Якщо помножити число божественних принципів (3 – Отець, Син, Святий Дух) на число матеріального світу (4 – вода, вогонь, земля, повітря), виходить число 

Досконалості (12). Таким чином, виходить, що це число символізує порядок у просторі та часі. Цей же принцип використовують астрологи при тлумаченні зірок. Спочатку знаки Зодіаку служили жителям Месопотамії для позначення положення Місяця. Пізніше, з удосконаленням календаря, виникла складна система прогнозування та класифікації людських характерів. За допомогою методу 3×4 вдавалося досить просто співставляти знак зодіаку з 

характером людини. Аналогічний розподіл літочислення на 12 священних тварин практикується і в Китаї.

А як Вам звичай призначати при судових процесах 12 присяжних? Випадковість?

А як щодо хімії? Біогенній еле-мент – вуглець – і його молекулярні з’єднання відіграють особливу роль у життєдіяльності рослинних і тваринних організмів. А вуглець – елемент із атомною масою 12. Що це? Теж випадковість?

Ні, випадковість – це все вигадки людей необізнаних, людей, які ні в що не вірять і нічого не роблять. Наше життя чітко поділене на етапи, періоди. Більшість із них засновані на числі 12. Воно, число 12, доводить, що є досконалим, Божим, а отже, правильним.