Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Жовтня 2020

ХТО ХОЧЕ КЕРУВАТИ

25 жовтня на місцевих виборах жителі Кам’янеччини обиратимуть керівників місцевих громад. Територіальні виборчі комісії здійснили реєстрацію охочих стати мерами міста та кандидатів у міський, районний та сільські парламенти. Знайомимо наших читачів із претендентами на посаду очільників об’єднаних територіальних громад – Кам’янець-Подільської, а також інших шести громад району. А партійні списки кандидатів у міськраду можна побачити за посиланнямhttps://podolyanin.com.ua/politics/47299/

СЕМЕРО СМІЛИВЦІВ

ВЕДЕРНІКОВ Сергій ЛеонідовичКОВАЛЬЧУК Василь ІвановичЩоб перемогти в перегонах за посаду міського голови, кандидатам необхідно набрати 50%+1 голос. Малоймовірно, що при такій кількості кандидатів – а їх семеро – хтось здобуде блискавичну перемогу. Тому, очевидно, на нас чекає ще й другий тур.
Подаємо коротенькі відомості про кандидатів у міські голови (в алфавітному порядку).
ВЕДЕРНІКОВ Сергій Леонідович, суб’єкт висування – ПП «Слуга народу». Народився 1 травня 1965 р. в м.Кам’янець-Подільський, освіта вища, фізична особа-підприємець, без­партійний.
КОВАЛЬЧУК Василь Іванович, висування – ВО «Бать­ківщина». Народився 1 січня 1955 р. в с.Кормильче Чемеровецького району, освіта вища, заступник директора ПП «Лікувальний спортивно-оздоровчий комплекс «Поділля», член ВО «Батьківщина».
КОСТИНЮК Володимир Володимирович, висування – ПП «УДАР Віталія Кличка». Народився 21 лютого 1979 р. в м.Кам’янець-Подільський, ос­віта вища, тренер-викладач ДЮСШ №2, член ПП «УДАР Віталія Кличка».
КОСТИНЮК Володимир ВолодимировичМЕЛЬНИЧЕНКО Володимир ВолодимировичМЕЛЬНИЧЕНКО Володимир Володимирович, самовису­ванець. Народився 1 лютого 1965 р. в м.Кам’янець-По­діль­ський, освіта вища, голова ГО «Ми – кам’янчани», заступник голови наглядової ради К-ПНУ ім.Івана Огієнка, безпартій­-ний. Раніше обирався депу­татом Кам’янець-Поділь­ської районної і міської рад, Хмельницької обласної ради, Вер­ховної Ради України VII та VIII скликань.
ПЕТРОВСЬКИЙ Олег Степанович, висування – Народна партія. Народився 24 листопада 1972 р. в м.Кам’янець-По­дільський, освіта вища, місце роботи – голова ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області», член Української Народної партії.
ПОСІТКО Михайло Володимирович, висування – ВО «Свобода». Народився 21 листо­пада 1985 р. в м.Кам’янець-Подільський, освіта вища, депутат Кам’янець-Подільської міської ради, член ВО «Сво­бода», місце роботи – голова місь­кої організації ВО «Сво­бода».
РЯБА Руслана Олександ­рівна, висування – «Радикальна партія Олега Ляшка». Народилася 16 вересня 1977 р. в с.Довжок Кам’янець-По­діль­ського району, освіта серед­ня спеціальна, місце роботи: ТОВ «ВОГ КАРД», керуючий регіональний менеджер зі збуту нафтопродуктів Хмельницького управління роздрібних продажів ТМ «WOG», член «Радикальної партії Олега Ляш­ка».

ТАКІ РІЗНОБАРВНІ КАНДИДАТИ

ПЕТРОВСЬКИЙ Олег СтепановичПОСІТКО Михайло ВолодимировичАктивна і досить цікава виборча кампанія розгортається в районі. Серед кандидатів у голови об’єднаних територіальних громад уже знайомі обличчя, а також амбітна молодь. Не обходиться і без скандалів та обливання брудом опонентів, згадок про карколомні затримання, тикання пальцями на недоробки. Чого лише варта одна з доріг у Жванецькій ОТГ, точніше, велике болото замість шляху. Воно стало дуже популярним у соцмережах, адже на фоні бездоріжжя досить часто знімаються провокативні ролики, можливо, за популярністю обійде жванецьке болото навіть Зюбрівський ка­р’єр, куди з’їжджалися всі ка­м’ян­чани по цікаві фото на фоні зеленої води. Уже встигли вщухнути новини про затримання сіль­ського голови, депутата районної ради, депутата ОТГ, як перед виборами всі все згадали і з новою силою розкручують, бо ті балотуються на голів громад.
Уже зрозуміло, що значно зміниться районна рада. І не лише кількісно. За 42 депутатські крісла (замість 36 нинішніх) у районній раді змагатимуться представники 9 політичних партій. Як повідомили в районній виборчій комісії, зареєстрували вони такі партії: «Свобода», «За майбутнє», «За конкретні справи», «ОПЗЖ», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Слуга народу», «Сила і честь», «Батьківщина», «Європейська солідарність».
РЯБА Руслана Олександ­рівнаСитуацію з кандидатами на пост голови ОТГ можна назвати різнобарвною, бо в деяких громадах усього один претендент, а в декотрих – досить багато і від різних партій. Хоча й самовисуванців також достатньо.
Скажімо, Староушицька селищна виборча комісія зареєст­рувала всього одного кандида­та – це чинний Староушицький селищний голова Анатолій ТИМЧУК від партії «Слуга народу». Від «Слуги народу» балотуватиметься також голова ОТГ, але сусідньої – Китайгородської – Юрій БЕЗРОДНИЙ, конкуренцію йому складе самовисуванець Віталій БУРБАН, а також Євгена КОРИТНІК від «Батьківщини». Гуменецька сільська ТВК зареєструвала трьох кандидатів-самовисуванців на пост голови цієї ОТГ: Анатолія ЯНЧИШИНА, Ігоря ПЕТ­РОВАНЧУКА, а також чинну очіль­­ницю Гуменецької ОТГ Інну АБДУЛКАДИРОВУ.
За керівництво Слобідсько-­Кульчієвецькою ОТГ змагатимуться 4 кандидати. Два чинні сільські голови, які йдуть як самовисуванці: Слобідсько-Куль­чієвецький – Руслан НЕСТЕРОВ, Кам’янський – Юрій ВОЛОЩУК. Кам’янка ввійшла до цієї громади, тому й зрозуміло, що очільник спробує свої сили. У списку ще один самовисуванець – Василь ГАНИК, а також Олексій МІРКО від партії «Сила і честь».
Гаряче і в Орининській ОТГ. Там у списках чинний сільський голова самовисуванець Вале­р’ян МОКРИЦЬКИЙ, ще один самовисуванець – амбітний Олег ШУЛИК. У списку також представник партії «Слуга народу» Олександр ДЯКОНОВ та Іван РОМАНЧУК від «За майбутнє».
Найгарячіше у Жванецькій ОТГ, бо там рекордна кількість охочих керувати – 6 претендентів, серед яких 3 сільські голови. Голова Жванецької ОТГ Тетяна КРИВОРУЧКО вдруге хоче очолити рідну їй громаду, її кандидатуру висунула партія «За майбутнє». Конкуруватимуть із нею колеги: самовисуванці сільський голова Завальської сільради Ірина ПАВЛЮК, а також Довжоцький сільський голова Руслан РЯБИЙ. У когорті самовисуванців Олександр КОЛІСНИК та Руслан ВАСИЛЕВСЬКИЙ. А Валерій УРСАКІ спробує сили із підтримкою політичної партії «Батьківщина».