Четвер, 28 Березня 2024 р.
16 Листопада 2020

МИХАЙЛО ПОСІТКО ВИГРАЄ ВИБОРИ

Вчора з другої спроби кам’янчани таки обрали нового голову Кам’янець-Подільської міської ОТГ. За даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, явка виборців склала 34,29%, що є найбільшою серед 5 міст в Україні, де 15 листопада проходив 2 тур виборів.

Михайло ПосіткоСьогодні вранці підсумки голосування оприлюднила Громадська мережа ОПОРА. У повторному голосуванні більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, здобув висуванець ВО «Свобода» Михайло ПОСІТКО.
«Кам’янець-Подільська міська ТВК встановила результати голосування з виборів міського голови Кам’янця-Подільського. Відповідно до протоколу комісії від 16 листопада 2020 року в голосуванні взяли участь 26 786 виборців. Із двох кандидатів, які змагалися за посаду міського очільника, більшу кількість голосів набрав кандидат від ВО «Свобода» Михайло Посітко. За нього проголосували 15 тис. 404 виборці, що становить 58,33% голосів. Самовисуванець Володимир Мельниченко отримав 11 тис. 001 голос, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ОПОРИ».
Також результати паралельного підрахунку протоколів із мокрою печаткою оприлюднили у штабі Михайла Посітка: 58,4% – за Михайла Посітка і 41,5% – Володимира Мельниченка.
До речі, наперердодні виборів в міській ТВК згідно із рішенням ЦВК відбулася заміна голови. Замість Сергія Гораша комісію очолив Сергій Трасіух (обидва – від «Слуги народу»).
Сам підрахунок голосів не обійшовся без інцидентів.
Як повідомляє ОПОРА, після завершення голосування в приміщення Кам’янець-Подільської міської ТВК зайшла група правоохоронців, які хотіли вивести членкиню ТВК Валентину Магілат. Причиною стало те, що в жінки начебто позитивний тест на COVID-19, тож вона наражає на небезпеку інших членів комісії. Сама ж Валентина Магілат заперечила інформацію про свою хворобу і зазначила, що жодної довідки у поліцейських бути не може, а також зазначила, що такі їхні дії – спроба зірвати вибори. Інші члени ТВК звинуватили правоохоронців у тому, що вони на 20 хвилин зірвали засідання комісії й попросили їх залишити приміщення. Відтак поліцейські пішли з ТВК.
Заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський повідомив ОПОРІ, що поліція прибула до ТВК, оскільки на лінію 102 надійшло повідомлення від заступника міського голови Кам’янця-Подільського Василя Сукача про те, що в приміщенні міської ТВК перебуває особа, яка хворіє на COVID-19 і порушила умови самоізоляції. Коли правоохоронці прибули на місце, члени ТВК попросили їх залишити приміщення, оскільки триває засідання, і зазначили, що відреагують на ситуацію, коли отримають підтвердження про хворобу.
За словами Валентина Білянського, 14 листопада на жінку уже складали протокол про порушення правил карантину. Наразі, зазначив поліцейський, наявна в поліції довідка про хворобу членкині ТВК містить лише підпис лаборанта, тож правоохоронці намагатимуться отримати належним чином завірений документ з лабораторного центру, а тоді вже прийматимуть рішення відповідно до чинного законодавства.