Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
28 Березня 2024

ФРУКТИ ЗАМОРСЬКІ, ОВОЧІ – НАШІ

КОЛИ КРАЩЕ З’ЇСТИ БАНАН, НІЖ ПІГУЛКУ

Зниження рівня стресу. Банан вважається найкращим «антистресовим» фруктом. Він міс­тить необхідні вітаміни та мікроелементи, що впливають на обмін речовин, який також пов’яза­ний із рівнем стресу в організмі.
Гіпертонія. Безлічі людей, які страждають від гіпертонії, не ви­стачає калію. Солей же, навпаки, в тому організмі міститься з надлишком. Калій пов’язує солі та видаляє їх з організму. Тому їжте насичені калієм банани та знижуйте тиск.
Депресія. Банани містять триптофан, який збільшує ви­роблення гормону серотоніну. Хоча банани не допоможуть впоратися з серйозною тугою, але, з’їдаючи по два фрукти на день, позбавитеся легкого смутку.

КОРИСТЬ ГАРБУЗОВОГО НАСІННЯ

Велика кількість магнію, що міститься в насінні, зробить кістки більш щільними та знизить ризик переломів.
Користь для серця та судин – ще один привід їсти гарбузове насіння. Воно багате на клітковину і жирні кислоти Омега-3 та Омега-6. Ці речовини допомагають знижувати рівень шкідливого холестерину в крові й знижують ризик захворювань серця.
Фосфор, який міститься в гар­бузовому насінні, дуже корисний для очей.
Регулярне вживання гарбузового насіння сприятливо впливає на травлення. Клітковина, на яку багатий цей продукт, нормалізує роботу травного тракту і зміцнює стінки кишечника.
Вітамін K, який у великій кількості міститься в насінні гарбуза, допомагає уникнути сечокам’яної хвороби.
Найвідоміша властивість гарбузового насіння – це здатність очищати організм від паразитів.

НЕВИБУХОВІ ГРАНАТИ

Шкірка від граната сповнена корисних властивостей.
Похмілля, порушення серцевого ритму. 2 ст. ложки кірки залити 250 мл окропу, настояти 30 хв., додати 1 ст. ложку меду. Приймати протягом дня.
Садна та тріщини на шкірі. Присипати подрібненою на порошок сухою шкіркою.
Запальні захворювання нирок. Шкірки граната подрібни­-ти. 2 ст. ложки залити 250 мл окропу, кип’ятити на водяній ба­ні 30 хв. Процідити і долити води до початкового об’єму. При­ймати перед їдою 50 мл. За день потрібно випити склянку нас­тою.
Хронічний кашель. Заварити шкірку як чай до фарбування води в рожевий колір. Пити маленькими ковтками з медом у теплому вигляді. На день випивати склянку настою.

ЧОМУ ГРУШІ ТРЕБА ЇСТИ ЩОДНЯ

У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, чинити протизапальну дію і навіть боротися з депресією.
У дієтичне харчування з профілактичною та лікувальною метою груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.
Грушеве лікування можна проводити практично цілий рік, тому що плоди при сушінні зберігають майже всі біологічно активні речовини.
Компот із засушеної груші здатний позбавити від застарілого коліту, а також підвищити сексуальну активність.

КОРИСТЬ БУРЯКІВ

Із цим овочем знайомі всі, але про його корисні властивості не зайве нагадати:
– очищає кров;
– знижує тиск;
– варений буряк має проносний ефект;
– блокує зростання ракових клітин;
– покращує роботу серцево-­судинної системи;
– допомагає запобігти діабету;
– знижує ризик статевої дисфункції.
Крім того, буряковий сік із час­ником – це справжній еліксир життя!