Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Січня 2020

ПО ГРОШІ ПРИХОДИВ ТРИЧІ

10 тисяч доларів і тисячу євро – таку суму віддала налякана мати, аби врятувати сина від в’язниці. Коли дізналася, що її ошукали, від­разу ж із заявою звернулася до поліції.

– 18 січня, близько 07.30, до жительки села Довжок на стаціонарний телефон зателефонував невідомий чоловік, – коментує «Подолянину» т.в.о. заступника начальника – начальник СВ районного відділення поліції ГУ Нацполіції у Хмельницькій області Юрій ПРОКОФ’ЄВ. – Він повідомив, що її син, який перебуває у Польщі на заробітках, брав участь у бійці, важко травмував людей і йому загрожує кримінальна відповідальність, але справу можна владнати за гроші. Із жінкою зловмисники постійно підтримували зв’язок. Згодом до її оселі прийшов незнайомець, котрий приховував обличчя, натягнувши каптур. Вона власноруч віддала йому гроші. Проте через деякий час він повернувся, мовляв, цього замало, потрібно ще. Загалом до наляканої жінки по гроші приходив тричі, отримавши солідну суму. Через деякий час матір зв’язалася із сином і запитала, чи його вже відпустили. Коли той відповів, що його ніхто не затримував і з ним усе гаразд, жінка звернулася до поліції із заявою. Наразі слідство триває. Як уже вдалося з’ясувати, того дня зі схожими аферами телефонували ще декільком жителям Довжка та Кам’янця-Подільського, однак ті були пильними.
За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці просять громадян не довіряти незнайомцям, ретельно перевіряти будь-яку інформацію. Поліцейські ніколи не телефонують і не вимагають грошей. У жодному разі не варто панікувати, а випитати якомога більше деталей про неприємні обставини, попросити того, хто зателефонував, назвати ім’я рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Зазвичай після такої перевірки у шахраїв зникає бажання продовжувати спілкування.