Четвер, 18 Квітня 2024 р.

РОЗБІЙНИКІВ – ЗА ГРАТИ

Суд виніс вирок трьом обвинувачуваним у розбійному нападі.

Подія сталася 29 квітня 2018 р. Вночі троє осіб у масках проник­ли в будинок 47-річного жителя одного із сіл Кам’янець-­По­діль­ського району. Жорстоко побивши потерпілого, нападники заволоділи десятьма міш­ка­ми чищених горіхів, двома мобільними телефонами, ювелірними виробами, грішми та автомобілем «Volkswagen T4».
Зловмисники повантажили напівпритомного чоловіка у викрадене авто та вивезли в поле неподалік від с.Княжпіль, вирішивши, що він помер від травм. Однак у потерпілого вистачило сил доповзти до найближчого сільського будинку та попросити про допомогу.
Правоохоронці з’ясували, що до розбійного нападу причетні троє жителів району, які до того ж є членами однієї родини. Один із них на момент вчинення злочину ще не досяг повноліття.
Двох учасників розбою, в тому числі й неповнолітнього, затримали майже одразу. Третій близько 2-х місяців переховувався від поліцейських у лісах і напівзруйнованих будинках, але уникнути правосуддя йому таки не вдалося.
Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду двом засудженим призна­чено покарання у вигляді 12 та 11 з половиною років позбавлення волі відповідно, з конфіскацією всього майна, крім житла. До засудженого, який вчиняв злочини неповнолітнім, застосовано покарання у вигляді позбавлення волі на 8 з половиною років.

Пресслужба ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.