Субота, 30 Березня 2024 р.

ПОКИНУВ ПОМИРАТИ В ЛІСІ

До 9 років позбавлення волі засуджено херсонця, який вивіз кам’янчанина в лісосмугу та залишив помирати прив’язаним до дерева.

Як повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, в травні 2017 р. рештки тіла людини та частини одягу в лісосмузі неподалік від с.Ка­м’янка випадково знайшов місцевий житель.
Тодішній очільник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ у коментарі «Подолянину» тоді розповідав, що особу загиблого встановили. Це житель с.Довжка, який ще у березні минулого року пішов із дому і не повернувся. Весь цей час поліція розшукувала його як безвісти зниклого. На тілі загиблого знайшли хрестик і ладанку. Рештки тіла та одяг направлено на експертизу.
Згодом вдалося встановити, що чоловіки виїхали за місто, аби з’ясувати стосунки. Залякуючи зброєю, раніше судимий за насильницькі злочини 24-річний херсонець прив’язав потерпілого мотузкою і скотчем до дерева, фактично прирікши на смерть.
Доведена винуватість зловмисника у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне по­збавлення волі людини, із застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки), ч.3 ст.135 (залишення в небезпеці, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ. Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду засудженому призначено покарання – 9 років позбавлення волі.