П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
26 Березня 2021

ПРАВОПОРЯДОК

22.03.2021 – 2021.03.26

ОТРИМАВ ЧОТИРНАДЦЯТЬ ЗА ВБИВСТВО

До 14 років позбавлення волі засудили 32-річного чоловіка, який скоїв убивство з хуліганських мотивів, – повідомила пресслужба Кам’янець-Подільського районного управління поліції.
Нагадаємо, що 28 серпня 2019 р. на вул.Привокзальній, біля місцевого магазину, до смерті було побито 42-річного мешканця одного із сіл району. Від травм чоловік помер на місці події. Оперативники за лічені хвилини затримали зловмисника, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Трагічну подію зафіксували і камери спостереження.

РІШЕННЯ – ЗА СУДОМ

Ще один правопорушник, котрий спричинив ДТП із жахливими наслідками, має постати перед судом. 22 березня слідчі спрямували обвинувальний акт до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.
Нагадаємо, що аварія, яка відібрала життя у двох кам’янчанок 35 і 42 років, сталася 27 листопада 2020 р. на вул.Лесі Українки, неподалік від магазину «Карен». Того трагічного вечора 35-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Subaru», не впорався з керуванням, внаслідок чого авто перекинулося. На місці загинули дві жінки, а сам водій і ще одна 37-річна пасажирка зазнали тілесних ушкоджень. Відповідно до санкції статті кримінального провадження, водію загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

«НАКАЧАВСЯ» І ПОЇХАВ

Нові космічні штрафи не налякали 36-річного водія, який під дією наркотиків сів за кермо. Інспектори, які несли службу на стаціонарному посту «Дов­жок», зупинивши автомобіль «Daewoo Nexia», помітили, що водій нервує, поводиться підозріло і має ознаки наркотичного сп’яніння: сповільнена рухливість, зіниці очей не реагують на світло, почервоніле обличчя. Під час перевірки в бардачку автомобіля виявили пластикову банку білого кольору із вмістом порошкоподібної, зеленої речовини рослинного походження, а в кишені сумки – паперовий згорток зі схожою речовиною. На місце події інспектори одразу викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучену речовину направила на експертизу. Також патрульні склали на водія протокол за відмову від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння.

ХЛОПЦЯ ЗНАЙШЛИ ЗА ПІВ ГОДИНИ

19 березня до поліцейських офіцерів Гуменецької громади надійшло пові­домленння про зникнення малолітнього хлопчика в одному із сіл громади. Правоохоронці негайно відреагували і за 30 хвилин встановили місцезнаходження дитини. Живим і здоровим його повернули батькам.

НАКРИЛИ ІГРИ, ЩО ПОЗА ЗАКОНОМ

Ще один незаконний гральний заклад опинився під замком.
Працівники СБУ і поліції виявили та припинили функціонування незаконного грального закладу в одному з підвальних приміщень у районі Центрального ринку.
Як повідомляє пресслужба управління СБУ у Хмельницькій області, в закладі було організовано господарську діяльність із проведення азартних ігор за допомогою гральних автоматів. Під час обшуку вилучено комп’ютерну техніку, гроші та інші речові докази.
Кам’янець-Подільське районне управління поліції відкрило кримінальне провадження за ч.1 ст.203-2 ККУ.
Загалом у березні СБУ заблокувала понад 30 нелегальних гральних закладів і 2 казино в Києві, Донецькій, Хмельницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях. Встановлено, що частина нелегально отриманих коштів від діяльності на Донеччині спрямовувалася на фінансування терористичних організацій ДНР/ЛНР.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.