П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

05.04.2021 – 09.04.2021

ПАТРУЛЬНОМУ СВІТЯТЬ ГРАТИ

Кам’янецького патрульного судитимуть за збут службової інформації. За повідомленням пресслужби Хмельницької обласної прокуратури, поліцейський сектора реагування пат­рульної поліції незаконно копіював інформацію з автоматизованої системи МВСУ «Інформаційний портал Національної поліції України». За збут конфіденційних відомостей щодо реєстрації транспортних засобів, їхніх власників та про накладені на них обтяження правоохоронець отримував від замовни­ків відповідну плату. Наразі пат­рульного відсторонено від по­сади.
Максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч.3 ст.362 ККУ – по­збавлення волі до 6 років із по­збавленням права обіймати пев­ні посади або займатися певною діяльністю до 3 років.

ВИЛОВ ПОТЯГНУВ МАЙЖЕ НА ДВА МІЛЬЙОНИ

Поліцейські Кам’янеччини спільно з Чернівецьким рибоохоронним патрулем виявили браконьєрів, які, за попередніми підрахунками, завдали збитків на близько 1 млн 700 тис. грн. За інформацією Кам’янець-Подільського районного управління поліції, виявили двох жителів села Міхалкове Чернівецької області поблизу с.Непоротове. За допомогою човна та сіток вони виловили 27 лящів і судаків, а також 166 вирезубів, які занесені до Червоної книги України. З місця події вилучено рибу, човен та сітки.
Нагадаємо, що вилов риби наразі заборонений по всій Україні у зв’язку із нерестом. Що ж стосується видів, зане­сених до Червоної книги України, їх вилов взагалі заборонений.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.