Четвер, 28 Березня 2024 р.

ЗАТРИМАЛИ ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ЗАМОВИВ ВБИВСТВО ДРУЖИНИ

Служба безпеки України попередила у Хмельницькій області викрадення і вбивство підприємиці з Буковини. Під час спецоперації затримано організатора злочину.

Співробітники СБУ отримали інформацію, що мешканець сусіднього регіону підшукує виконавця для вбивства жінки, з якою мав тривалий особистий конфлікт. За фізичну розправу зловмисник пропонував 2100 доларів. Виконавця замовного вбивства організатор підшукував через свої зв’язки.
Для попередження особливо тяжкого злочину співробітники СБУ вивели зловмисника на умовного «кілера». Після цього, у межах контролю за вчиненням злочину, було здійснено імітацію фізичної розправи над громадянкою.
Для надання замовнику «доказів виконаного завдання» правоохоронці зробили постановочні фото жертви і оприлюднили інформацію про її зникнення.
Після передачі «кілеру» другої частини грошей співробітники СБУ затримали замовника злочину в Кам’янці-Подільському.
У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Тривають невідкладні слідчі дії.
Спецоперація проводилась у взаємодії зі слідчими Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Людмила РЯБЧУК, речниця СБУ в Хмельницькій області.