П'ятница, 29 Березня 2024 р.

КРИМІНАЛ

10.05.2021 – 14.05.2021

РІЗАНИНА В ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

Жителі Старої Ушиці й досі не можуть оговтатися від трагедії, що сталася в їхньому селищі. 9 травня раніше судимий чоловік зарізав односельчанина та поранив іншого.

– О першій ночі мені зателефонували і повідомили про нещастя, – в коментарі «Подолянину» розповів голова Староушицької ТГ Анатолій ТИМЧУК. – На місце прибула поліція, яка з’ясовувала обставини події. Попередньо відомо, що злочин скоїв колишній ув’язнений, житель Старої Ушиці, який полюбляв перехилити чарку та поводився агресивно. За попередньою інформацією, він ножем перерізав артерію на шиї потерпілого, від чого той помер. Його тіло знайшли на вулиці пізно ввечері.

Попри те, що злочин резонансний, офіційна інформація від поліції з’явилася лише 12 травня.

«Суд взяв під варту на період досудового розслідування 49-річного чоловіка, який убив одного односельчанина та поранив іншого. Троє односельців разом розпивали алкогольні напої в сільському парку. Між ними виник конфлікт, і старший із чоловіків ножем заподіяв поранення двом 37-річним товаришам. Один із поранених, який отримав удар ножем у шию, помер на місці. Інший із пораненням у живіт був доставлений до лікарні.
Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ (умисне вбивство), санкція якої передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років», – йдеться в повідомленні обласної поліції.

СМЕРТЬ ВІД СТРУМУ

Ще одне горе сталося в Дунаївцях, де від удару струмом загинув 34-річний чоловік. За інформацією поліції Хмельницької області, сталося це 11 травня на території одного з приватних під­приємств. Під час завантаження непрацюючого трансформатора на вантажний автомобіль за допомогою крана його 52-річний водій із власної необережності зачепив стрілою високовольтну мережу. Внаслідок цього сталося коротке замикання. Водія автомобіля «МАЗ», який перебував на причепі вантажівки, вдарило струмом, у результаті чого 34-річний чоловік загинув на місці.

ШВИДКО ДОМЧАЛИ І ВЧАСНО ДОПОМОГЛИ

Хепі-ендом завершилася ситуація з дівчинкою, яка потребувала негайної меддопомоги. До патрульних на стаціонарному посту Довжок звернулися схвильовані батьки та повідомили, що в автомобілі перебуває дитина, яка, ймовір­но, ковтнула скло. Аби якнайшвидше передати її медикам, патрульні ухвалили рішення відвезти дитину з матір’ю до Хмельницької міської дитячої лікарні службовим автомобілем. Інспекторам вдалося швидко доставити дівчинку до лікарні, де їй і надали необхідну допомогу. Щасливі батьки подякували поліцейським.

АЛКОГОЛЬ У КРОВІ ЗАШКАЛЮВАВ

Важко зрозуміти вчинок водія, який, добряче підігрівшись алкоголем, всівся за кермо і допустив перекидання авто. Сталося це в с.Мукша Китайгородська. 50-річний водій автомобіля ВАЗ наїхав на огороджувальний стовпчик – і авто пе­рекинулося на дах. В автомобілі перебувала пасажирка, разом з якою водій виліз через бокові вікна. Обоє не постраждали. Під час огляду на стан алкоголь­ного сп’яніння вміст алкоголю в крові водія перевищив допустиму норму в 11 разів.
За керування напідпитку патрульні склали на водія адмінпротокол. Рішення про покарання ухвалюватиме суд.

ОШУКАЛИ НА 100 ТИСЯЧ

Недавно кругленьку суму втратив 31-річний житель Довжка. Псевдобанкіри виманили в нього понад 100 тис. грн. Зі слів потерпілого, до нього зателефонувала невстановлена особа і, представившись працівником банку, розповідала про проблеми з безпекою рахунку. Під цим приводом дізналася особисті дані потерпілого і зняла з картки 103 тис. грн.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.