П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Травня 2021

У ЧОМУ ЗАВИНИЛИ ДІТИ?

Два кричущі випадки, в яких постраждали неповнолітні, зафіксували поліцейські. В одній ситуації діти постраждали від рук рідного батька, а в іншій – вчительки.

Ювенальні поліцейські розпочали розгляд матеріалів за фактом цькування вчителем учнів. Як ідеться в повідомленні поліції, батьки учнів одного з місцевих навчальних закладів звернулися з колективною за­явою до міського голови, де опи­сували систематичні знущання над їхніми дітьми вчителькою, які, крім як жорстоким поводженням із дітьми, і не назвеш. Поліцейські мають з’ясувати всі обставини, аби винні були покарані згідно з чинним законодавством України.
Те, в чому батьки звинувачують учительку, оприлюднила на своїй сторінці в соцмережах голова ГО «Батьківська рада Ка­м’ян­ця-Подільського» Наталя СЕКРИДОВА: «Вчителька примусила дитину з’їсти папірець, засовуючи його до рота брудним від крейди пальцем; примусила дитину, яка зригнула на підлогу, прибирати блювотиння руками; запустила в дітей циркулем; б’є дітей головою об парту; дитина прийшла додому із синцями на руці від указки».
А ось 37-річного батька, який розпеченою коцюбою побив 8-річного сина та 6-річну доньку, вже взяли під варту. Подія сталася на Дунаєвеччині. Як повідомляє поліція, про виявлення слідів побоїв та сильних опіків на тілі дітей повідомила працівниця селищної ради. Слідчі з’ясували, що співмешканка, яка не є біологічною матір’ю побитих дітей, поскаржилася, що вони її не слухають. Щоб їх вгамувати, батько взяв коцюбу, розігрів її в печі та відлупцював дітей за непослух на очах у мачухи. В результаті такого «виховання» діти зазнали опіків сідниць, ніг і спини.
Загалом у родині виховувалися п’ятеро дітей, найменшій лише декілька місяців. За рішенням спеціальної комісії, всі вилучені в батьків і перебувають у лікарні. Слідчі докладають зусиль щодо притягнення до відповідальності і співмешканки, на очах якої відбувалося побиття дітей, а вона не вжила жодних заходів для припинення злочину.