Субота, 20 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ПІДПАЛИЛИ АВТО ВДРУГЕ ЗА РІК

У Кам’янці-Подільському слідчі встановлюють обставини підпалу автомобіля. Подія трапилася 14 грудня, близько 12.00, на території комунального підприємства в с.Кам’янка. Вна­слідок займання було пошкоджено автомобіль «Volkswagen Passat», який перебуває у фактичному користуванні директорки комунального підприємства, депутатки міської ради. Поряд з автомобілем поліцейські виявили пластикову пляшку із залишками рідини, яку, ймовірно, використав зловмисник. Усі речові докази вилучено з місця події й направлено на експертизу.
Відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці працюють над встановленням особи, яка вчинила цей злочин.
До речі, за цей рік депутатці вже вдруге підпалили автомобіль. Уперше це сталося в ніч на 27 січня.

ЗАТРИМАЛИ З НАРКОТИКАМИ

Слідчі оголосили підозру юнакові, в якого вилучили значну кількість синтетичних нар­котиків.
За розповсюдження йому світить від 9 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Експертиза показала, що вилучені речовини – особливо небезпечний синтетичний наркотик PVP, вагою понад 140 г. Також у 18-річного юнака вилучили пакетики для фасування наркотику на дрібні дози, а також ізоляційну стріч­ку. Оперативники затримали хлопця 10 грудня на вул.Черняхівського.

СМЕРТЕЛЬНИЙ НАЇЗД МАРШРУТКИ

ДТП відібрала життя в 41-річного чоловіка. Смертельна аварія сталася 12 грудня, близько 18.30, поблизу с-ща Сахкамінь.
Попередньо встановлено, що 65-річний водій рейсового автобуса марки «Mercedes» сполученням «Кам’янець-Подільський – с.Біла» наїхав на пішохода, який рухався по дорозі в зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП пішохід загинув на місці події.

ЗБРОЯРІВ ЗАСУДЖЕНО

На Кам’янеччині суд виніс вирок групі осіб, які займалися виготовленням і продажем зброї. Злочинців викрили і затримали ще в березні 2018-го. Спецоперацію із затримання оперативники розробляли декілька місяців і навіть провели низку оперативних закупок зброї. У ході санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили цілий арсенал зброї: 5 автоматів Калашникова, 8 пістолетів різних марок, 4 гвинтівки, 5 саморобних вогнепальних пристроїв у вигляді авторучок, значну кількість різнокаліберних набоїв, бойові гранати, близько 700 г тротилу та гроші. Крім того, в одного із членів групи було вилучено різноманітні деталі, обладнання та схеми для виготовлення й переробки зброї.
13 грудня Кам’янець-Подільський міськ­районний суд виніс вирок двом фігурантам провадження. Одного з них, який уже притягувався до відповідальності за розбій, засудили до 7,5 років ув’язнення. Інший отримав 5 років ув’язнення зі звільненням від відбу­вання реального покарання з іспитовим строком. Матеріали щодо третього фігуранта ще перебувають у суді.

За матеріалами Нацполіції області.