П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

КРАЛИ У ЧАС ВІЙНИ

Працівники ТУ ДБР Хмельницького повідомили про підозру військовослужбовцю однієї з бронетанкових військових частин на Хмельниччині та його батькові, які викрали комплектування до військової техніки на 1 млн грн.

Військовий викрадав комплектування за вказівками батька, а вивозив їх із частини на власному автомобілі чи передавав батькові через огорожу. Той зберігав деталі у власному гаражі для подальшого продажу.
Правоохоронці провели 12 обшуків. Під час слідчих дій виявлено та вилучено десятки вузлів і деталей, комплектуючих до військової броньованої техніки, а саме: прилади нічного бачення, гідропідсилювачі башт, генератори, перископи, оптичні прилади, засоби управління вогнем, світломаскувальні комплекти тощо.
Сума завданих державі збитків наразі встановлюється. За попередніми даними, загальна вартість викраденого майна становить приблизно 1 млн грн.
Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до правопорушення, триває перевірка можливої відсутності іншого обладнання, деталей та комплектування військової техніки.

За матеріалами ДБР.