Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Січня 2022

ТИГРА ЗУСТРІЛИ КРОВ’Ю

Із гучними салютами, масовими гуляннями і, звісно, міцненькою, після споживання якої декого тягнуло на подвиги, зустрічали 2022 рік жителі великої Кам’янеччини. Власне в новорічну ніч і перший день року всі оперативні служби працювали в поті чола. Поліція шукала водія під градусом, котрий утік із місця ДТП, медики надавали меддопомогу, а вогнеборці розгрі­бали наслідки пожежі, де загинув чоловік.

У пресслужбі Кам’янець-Подільського райуправління поліції розповіли, що в новорічну ніч посилено патрулювали разом із нацгвардійцями. Найактивніше містяни гуляли в парку Героїв Євромайдану, де виблискувала зелена красуня. Тут співали, танцювали, губили речі й кулаками махали, ну, як же без цього. Тож поліціянти постійно були напоготові й утихомирювали бешкетників.

На дорогах Кам’янеччини не все було спокійно. Мабуть, водіїв, котрі люблять хильнути зайвого й осідлати чотириколісного, височезними штрафами, відбиранням водійських прав не налякати. У новорічну ніч таких було аж троє. Зокрема, дві ДТП із водіями під градусом сталися на дорогах Новоушиччини. Добре, що всі залишилися живими й неушкодженими, лише автомобілі зазнали механічних пошкоджень. А ось на Чемеровеччині водій напідпитку, мабуть, уявив себе Шумахером, натиснув на газ, зачепив зустрічний автомобіль й утік із місця аварії. Правда, недалеко. Поліціянти таки розшукали любителя адреналіну. Автомобіль «завис» над ямою, колеса – в повітрі. На автогонщика склали аж 4 адмінпротоколи: за те, що не­тверезим сів за кермо, спричинив ДТП, залишив місце аварії та ще й відмовився надавати поліції документи.

Другого січня аварію зафіксували в Ка­м’янці-Подільському, на перехресті Хмель­ницького шосе і вулиці Чехова. Водій таксі «Nissan» скоїв наїзд на мотоцикліста, внаслідок чого останнього госпіталізували до міської лікарні. Обставини ДТП з’ясовує поліція. Відомо, що таксист був тверезим.

На жаль, розпочався рік зі звістки про вбивство в с.Довжок. Сталося це третього січня, о 15.00. Під час розпиття спиртного щось не поділили батько із двома синами. І, як наслідок, пенсіонер ножем завдав тілесних ушкоджень синам. На жаль, 41-річний потерпілий від травм загинув на місці події. Його 44-річного брата терміново доправили до лікарні в Кам’янці-Подільському, де прооперували. Наразі 67-річного чоловіка затримали в порядку ст.208 КПКУ. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Якщо новорічна ніч для вогнеборців минула спокійно, то вже о 9 ранку 1 січня вони мчали на пожежу житлового будинку в с.Броварі. Прибувши, надзвичайники з’ясували, що площа пожежі сягає близько 50 кв. м. Одягнувши апарати захисту органів дихання та зору, розпочали гасіння. Під час проведення оперативних дій в оселі ДСНСники виявили тіло чоловіка, 1966 р.н. Причина пожежі наразі встановлюється.

А от медики «екстреної» констатують, що святкові дні минули спокійно. Викликів не побільшало. Скажімо, 1 січня наді­йшло 48, другого – 49, а вже третього – 47. Більшість викликів (70-75%) – до пацієнтів, які мають серцево-судинні захворювання. Переважно це літні люди, в яких під­вищувався артеріальний тиск. Один виклик був до потерпілого в ДТП мотоцик­ліста. Ще 5 кам’янчан зазнали вуличних травм. Зокрема, в новорічну ніч у парку пос­ковз­нувся і травмувався юнак. За три дні до лікарні госпіталізували 4 хворих на ковід.
Щодо скарг на систему травлення, то вона незначна. За останні роки кам’янчани навчилися не переїдати. Ще б пак, бо ж з українськими зарплатами і пенсіями не порозкошуєш.