Субота, 27 Липня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ВБИВЦІ – ДОВІЧНЕ

На Кам’янеччині до довічного ув’язнення засудили 31-річного чоловіка, який учинив подвійне вбивство. Нагадаємо, що торік у червні до Кам’янець-Подільського райуправління поліції звернулася жителька одного із сіл Кам’янеччини та повідомила, що ще 22 травня зник її 30-річний син. У процесі розшуку поліцейські встановили, що напередодні чоловік відпочивав зі знайомою, про зникнення якої днями також заявили родичі, та товаришем. За селом Жванець у полі знайшли автомобіль зниклого, а згодом сліди привели і до 31-річного раніше судимого чоловіка. Під час обшуку в підвалі підозрюваного виявили тіла зниклих з ознаками насильницької смерті. Поліцейські встановили, що 22 травня в с.Жванець усі троє разом розпивали алкоголь. Згодом на грунті ревнощів між чоловіками виникла бійка, під час якої господар будинку металевим розвідним ключем спричинив опоненту тілесні ушкодження, несумісні з життям. Жінка, присутня під час бійки, намагалася розборонити чоловіків, але зловмисник і її вдарив розвідним ключем по голові, від чого потерпіла теж померла на місці події. Тіла зловмисник сховав у підвалі. Знайшли злочинця в сусідньому селі, де він переховувався у знайомого. У скоєному він зізнався.

ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.


ПОБИВ ДРУЖИНУ ЗА ВІДМОВУ

Неординарна справа розглядалася недавно в Кам’янець-Подільському міськрайонному суді. За відмову від близькості чоловік побив дружину, з якою перебував у фактичних сімейних стосунках 13 років. Сталося це 14 січня. Обвинувачений пояснив, що того вечора вони лежали і дивилися телевізор. Він обійняв потерпілу, маючи намір інтимної близькості, але вона його вкусила за щоку. Він не пам’ятає, скільки ударів завдав жінці. Оскільки кам’янчанка має проблеми з легенями, він не сприйняв її кашель як наслідок від удару, тому і не вважав необхідним звернутися до лікаря. Потерпіла скаржилася на біль. Він замотав їй грудну клітку еластичним бинтом і купив ліки. Аж на третій день, коли жінці нестерпно боліло, вона звернулася в лікарню. Рентген показав перелом ребра. Потерпілу госпіталізували. У побитті дружини суд визнав винним чоловіка, призначив три роки обмеження волі, проте звільнив від відбуття покарання з іспитовим терміном півтора року. Також кам’янчанин має сплатити 10 тис. грн моральної шкоди, – йдеться у вироку Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

ПОВЕРНУТО ЗЕМЛЮ

За позовом Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суб’єкт господарювання повернув державному підприємству ділянку площею 100 га. Прокуратура встановила, що в серпні 2020 р. між ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садівного матеріалу» та фермерським господарством укладено договір про виконання сільгоспробіт, а саме – вирощування на земельній ділянці сої та озимої пшениці. Прокурори в суді довели, що договір укладено з порушенням чинного законодавства, з метою приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили. Фактично укладено договір оренди земельної ділянки. Наразі фермерське господарство виконало рішення суду та повернуло державному підприємству земельну ділянку вартістю понад 22 млн грн.

«АМНЕЗІЯ» ДЕПУТАТА НЕ ВРЯТУВАЛА

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, яким депутата районної ради визнано винним у декларуванні недостовірної інформації (ч.1 ст.366-2 ККУ). Сторона обвинувачення в суді довела, що чоловік не вніс до щорічної декларації за 2020 рік майно на суму понад 1,5 млн грн. Суд першої інстанції призначив йому покарання – 51 тис. грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій органів місцевого самоврядування, на рік. Засуджений оскаржив вирок в апеляції. Однак апеляційний суд відхилив усі доводи сторони захисту. Відтак рішення набуло законної сили, а засудженому доведеться сплатити штраф.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.