Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
24 Серпня 2023

«ПРОПАГАНДИСТКУ ЗА ГРАТИ»

Під десятком схожих заголовків уже близько тижня публікують інформацію про скандально відому кам’янчанку Вікторію Кохановську. Недавно Служба безпеки України повідомила активістці про нову підозру в справі про «заперечення факту агресії рф проти України».

Варто зазначити, що СБУ прямо не вказує імені блогерки, однак, судячи з опублікованого фото та інформації, йдеться саме про Вікторію Святославівну. За версією слідства, жінка брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 р. Тоді вона поширювала в соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців, які намагалися виселити з лаври представників УПЦ мп, та ображала релігійні почуття українців. Також у своїх соцмережах Кохановська нібито «викладала прогнози про невідворотність захоп­лення всієї території нашої держави і намагалася дискредитувати українських захисників».
У СБУ зазначили, що матеріали, опубліковані нею в соцмережах, підхоплювали російські телеканали та ін­тернет-ресурси й подавали «викривлену інформацію як позицію пересічних громадян України». Під час обшуку за місцем проживання пропагандистки виявлено комп’ютерну техніку, яку вона використовувала в злочинних діях. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру у виготовленні, поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії росії проти України, виражене у представленні її як внутрішнього громадянського конфлікту.
«Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантки та обрання їй запобіжного заходу», – додали у відомстві.
Санкція статті (ст.436, ч.2. – Ред.), за якою підозрюють Кохановську, передбачає позбавлення волі до 5 років або обмеження волі до 5 років.

За інформацією Служби безпеки України.