Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ШАХРАЙСТВА ЗРОСЛИ ВТРИЧІ

Лише за цей тиждень троє мешканців Кам’янеччини стали жерт­вами шахраїв. 37-річна кам’янчанка на сайті оголошень обрала породисту собаку та зв’язалася із продавцем. Той повідомив, що для передачі тваринки потрібна повна оплата. Потерпіла переказала 3 тис.грн. Отримавши гроші, зловмисник од­разу заблокував жінку. А до 41-річної землячки зловмисник зателефонував із невідомого номера. Представився працівником банку і запропонував оновити реєстрацію картки для зручнішого користування. Для цього необхідно було надати всі дані банківського рахунку, пароль від мобільного додатка та код карт­ки. Жінка без вагань виконала всі умови. Одразу після розмови з шах­раєм з рахунку потерпілої зникли майже 10 тис.грн. 32-річному кам’янчанину в одному із месенджерів зловмисник написав із номера друга, акаунт якого зламав. Він попросив про грошову позику на декілька днів. Потерпілий добре знає товариша, тож без вагань перерахував на вказаний шахраєм рахунок кошти 20 тис.грн.
Наразі дізнавачі Кам’янець-Подільського РУП встановлюють обставини подій. Як повідомляють в управлінні Нацполіції області, за 9 мі­сяців підрозділи поліції Хмель­ниччини зареєстрували понад 1600 шахрайств. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, реєстрація цього виду злочинів зросла більш ніж утричі. Але така ситуація цілком по Україні.

ДАЛИ ПО 11 РОКІВ

До 11 років ув’язнення засудили зловмисників, які скоїли розбійний напад на сім’ю фермерів. Увечері 26 грудня 2019 р. в с.Брага Кам’янець-Подільського району невідомі чоловіки в балаклавах проникли в будинок фермерів. Зловмисники побили та зв’язали заготовленими заздалегідь мотузками трьох членів родини, після чого заволоділи 41 000 гривень, банківською карткою і чотирма мобільними телефона­ми. Серед потерпілих було дві жінки та чоловік. Підозрюваними виявилися 40-річ­ний мешканець Київської об­ласті, 56-річний житель Донецька та 51-річний кам’янчанин. Поліцейські також з’ясували, що чоловіки переховуються на Київ­щині. Заручившись підтримкою київських колег, хмельницькі оперативники затримали трьох зловмисників. Кам’янець-Подільський міськ­районний суд уже завершив розгляд матеріалів щодо двох фігурантів. Їх визнали винними за вищезазначеними статтями та присудили відповідно 11 та 11 з половиною років ув’язнення.
Також судом було задоволено цивільний позов потерпілих про стягнення матеріальної (по 15 000 гривень) та моральної (по 75 000 гривень) шкоди. Матеріали щодо третього пі­дозрюваного ще перебувають на розгляді в суді.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.