Неділя, 28 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

НЕ ЗАРОБИЛА, А ВТРАТИЛА…

Поліцейські застерігають від шахрайств під приводом працевлаштування за кордоном.
32-річна жителька Гуменецької тергромади повірила сумнівному посереднику. В одному із месен­джерів він написав потерпілій, що може праце­влаштувати її в одній із країн Європи. Для виготовлення необхідних документів йому потрібно перерахувати кошти, після чого жінка зможе поїхати на роботу.
Потерпіла повірила та надіслала на вказаний шахраєм рахунок 20 тис. грн. Зловмисник же після отримання грошей на зв’язок більше не виходив.
За цим фактом дізнавачі Кам’янець-Подільського райуправління поліції проводять розслідування і закликають громадян не перераховувати коштів невідомим особам. Аферисти вигадують різні схеми, аби збагатитися за рахунок довірливих людей. Будьте обачними!

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.

Є СОВІСТЬ?

СБУ викрила на Хмельниччині корупційну схему вимагання хабарів за рішення про непридатність до військової служби, яку організував член ВЛК.
Викрили на хабарництві лікаря-психіатра, який є членом гарнізонної військово-лікарської комісії.
За даними слідства, він вимагав 5 тис. доларів США у хворого військовослужбовця. За ці гроші медик обіцяв підтвердити діагноз та вплинути на рішення ВЛК про визнання пацієнта непридатним до військової служби.
Зловмисник отримав 3,2 тис. доларів США завдатку, а згодом – решту обумовленої суми неправомірної вигоди.
Правоохоронці затримали лікаря на робочому місці в поліклініці Хмельницького військового госпіталю під час отри­мання другої частини неправомірної вигоди. Наразі йому обрано запобіжний захід і відсторонено від посади.
Правоохоронці працюють над встановленням усіх обставин вчинення кримінального правопорушення та виявлення інших осіб, причетних до злочинної схеми.

За інформацією УСБУ у Хмельницькій області.