Субота, 27 Квітня 2024 р.
15 Лютого 2024

НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ

ЗАМІСТЬ РИБИ ЗЛОВИВ АДРЕНАЛІН

Днями 25-річний чоловік повертався з риболовлі та заблукав на межі двох громад – Новоушицької та Дунаєвецької. Ця територія Подільських Товтр мальовнича, але з дуже складним ландшафтом. Довкола – ні сіл, ні, тим паче, підприємств. До пізнього вечора рибалка намагався ви­йти до людей самотужки, але коли йому це не вдалося, а заряд телефону дійшов практично до нуля, зателефонував на «102» і попросив про допомогу. Після цього зв’язок із ним зник.
Цілу ніч його шукали поліцейські Новоушиччини, вранці до них долучилися шерифи і оперативники сусідньої Дунаєвеччини. Застосовували навіть квадрокоптер. По обіді пошукова операція дала результат: одна з груп правоохоронців вийшла на зниклого.
На щастя, з чоловіком нічого не сталося. Шерифи відвез­ли його додому, де на нього вже чекали схвильовані родичі.

А ЦЕЙ РИБАЛКА ВПОЛЮВАВ НЕПРИЄМНОСТІ

Правоохоронці виявили браконьєра на р.Дністер, який завдав державі збитків на суму близько півтора мільйона гривень.
9 лютого, близько 19.00, у с.Рудківці Новоушицької тергромади водна поліція спільно із працівниками Чернівецького рибоохоронного патруля виявили 36-річного жителя сусіднього села, який здійснював незаконний вилов риби за допомогою двох сіток і гумового човна.
На момент виявлення зловмисник встиг виловити з річки 316 раків і 170 рибин загальною вагою 40 кг.
Зазначаємо, що наразі діє сувора заборона на вилов раків, оскільки в них триває період нересту. Оцінюється один виловлений рак у 3 332 грн.
За скоєне зловмиснику загрожує до трьох років обмеження волі.

За інформацією Нацполіції області.