Вівторок, 07 Травня 2024 р.

КРИМІНАЛ

НЕВДАЛИЙ НАРКОВІРАЖ

29 березня, близько 20.10, 29-річний житель Хмельницького, рухаючись автомобілем «Фіат» у Чемерівцях, проїхав на заборонний знак. Поліцейські зупинили водія та під час спілкування з ним запідозрили, що чоловік перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Від проходження тесту водій відмовився, тож патрульні почали оформляти адмінматеріали та зробили поверхневу перевірку водія і транспортного засобу. Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили 46 згортків із невідомою речовиною. Порушник одразу зізнався, що це синтетичні наркотики PVP. На місце події викликали слідчо-оперативну гру­пу. Правоохоронці вилучили наркотики та затримали водія.

ПСЕВДОБАНКІРИ НЕ КОНСУЛЬТУЮТЬ, А ГРАБУЮТЬ

Мешканці району й далі ведуться на шахраїв, які представляються працівниками банків. Днями через це дві жінки втратили 35 тис. грн. 69-річній жительці Чемерівців шахрай зателефонував від імені працівника служби безпеки банку і повідомив, що її рахунок під загрозою несанкціонованого зняття коштів. Аби захистити гроші, жінка нібито повинна повідомити цифри на звороті картки та код від неї. Схвильована заявниця продиктувала всі дані, після чого з її рахунку зникло 17 тис.грн. Жертвою аналогічної шахрайської схеми стала 51-річна кам’янчанка. Псевдобанкіри запропонували жінці оновити персональні дані банківського рахунку. За вказівкою аферистів вона вказала номер картки та смс-код від банку і втратила 18 тис. грн.
Поліцейські наголошують: ваші банківські дані можуть стати інструментом для шахраїв. Не довіряйте незнайомцям, краще зверніться до відділення банку для консультації.

БЕНЗОПИЛА ШЕРИФУ ЗНАДОБИЛАСЯ

До поліції зателефонувала водійка, яка поблизу с.Маліївці опинилася в кюветі, ще й заблокована гіллям. Поліцейський надав жінці необхідну допомогу, а потім взявся і за «звільнення» авто. Він викликав евакуатор, а тим часом за допомогою бензопили (яка входить у комплектацію службового автомобіля шерифа) розчистив гілля, щоб автомобіль міг виїхати. Приємно здивована оперативністю та якістю наданої допомоги, водійка ще раз зателефонувала на лінію «102», аби подякувати.

ВІСІМ РОКІВ ВИДУРЮВАЛА ГРОШІ В ДЕРЖАВИ

69-річна жителька Гуменецької тергромади ще з 2015 року оформляла соціальні виплати як малозабезпечена сім’я, приховуючи реальні статки, які належать їй та членам родини. Кожного півріччя вона писала відповідні заяви до управління соцзахисту з проханням нарахувати допомогу, а отримані гроші ставила на депозит. Шахрайськими діями зловмисниця завдала державі шкоди майже на 700 тис. грн. У ході розслідування встановлено, що за період нарахування допомоги жінка придбала нерухомість, а її чоловік – автомобіль. Невдовзі шахрайка постане перед судом.

За інформацією Нацполіції області.