Субота, 27 Липня 2024 р.

КРИМІНАЛ

А 200 ТИСЯЧ ПОЦУПИВ… ТОВАРИШ

До поліції звернувся ка­м’янчанин і повідомив, що хтось отримав доступ до його банківського рахунку та викрав усі гроші. Правоохоронці встановили, що до злочину причетний 32-річний товариш потерпілого, який поцупив із його картки майже 200 тис. грн. Виявилося, що «друг» ді­знався код від банківської картки заявника та незаконно отримав доступ до його інтернет-банкінгу. Потім декількома транзакціями зняв із рахунку потерпілого таку велику суму і витратив її для своїх потреб. Слідчі Кам’янця-Подільського вже оголосили чоловікові підозру. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

За інформацією Нацполіції області.


У КОМЕНДАНТСЬКУ ГОДИНУ НЕ ВПУСТИВ ДО КВАРТИРИ ДРУЖИНУ

В економічному домашньому насильстві визнано винним жителя Кам’янця, який уночі не впустив колишню дружину до спільної квартири. З таким висновком місцевого суду вже погодився Хмельницький апеляційний, і домашній кривдник сплатить… 170 грн штрафу.
Як ідеться в постанові суду, чоловік вставив ключ із середини в замок вхідних дверей і відмовився впустити до спіль­ного помешкання ексдружину, яка прийшла додому о 23.40. Потерпіла викликала поліцейських, які склали протокол про вчинення адмінправопорушення. Натомість порушник не погоджується, що його дії неправомірні. На засіданні суду пояснив, що зачинився, аби ніхто не турбував його в комендантську годину. Мовляв, доказів його вини немає, і нічого не свідчить про те, що він мав на меті завдати шкоди фізичному чи психічному здоров’ю жінки. На думку апеляційного суду, доводи апелянта безпідставні, адже є дані протоколу, пояснення потерпілої та двох інспекторів поліції, відеозапис із нагрудних камер правоохоронців. Апеляційний суд вважає, що апелянт порушив основоположні права і свободи людини, гарантовані Основним Законом України. Відповідно до ст.28 Конституції України, кожен має право на повагу до його гідності.

За матеріалами пресслужби Хмельницького апеляційного суду.