Субота, 27 Липня 2024 р.

НЕВІДОМІ ПОСИЛАННЯ КРАДУТЬ ГРОШІ

Двоє жителів Кам’янеччини потрапили в пастку шахраїв, сумарно втративши 110 тис. грн. Схеми класичні. 64-річній жительці Маківської громади подзвонив нібито працівник мобільного оператора. Аферист повідомив пенсіонерці про необхідність захистити номер телефону та випитав у неї номер банківської картки і код. Одразу після цього з рахунку заявниці зникло 70 тис. грн.

40 тис. грн віддав шахраям ще один пенсіонер із Дунаєвеччини. Чоловікові прийшло сповіщення про нібито пере­вірку банківського рахунку. Разом із по­відомленням йому надіслали й невідоме посилання. Потерпілий перейшов і втратив усі заощадження з картки.

Також поліцейські застерігають від шахраїв, які пропонують соціальні виплати онлайн. Зловмисники полюють на довірливих громадян, які, листаючи стрічку новин у соцмережах, зустрічають пропозицію оформити міжнародну фінансову допомогу та переходять за невідомими посиланнями. Як-от 51-річний житель Слобідсько-Куль­чієвецької тергромади, який перейшов за посиланням і втратив понад 36 тис. грн.

Купуючи на одному із сайтів породисту собачку, 39-річна кам’янчан­ка втратила понад 4,5 тис.грн. Продавець повідомив, що продасть собачку лише після повної оплати. Потерпіла перерахувала йому кошти, але зв’язок із продавцем обірвався.

За такою ж схемою зловмисники ошукали 28-річну дунаївчанку, яка перерахувала шахраям наперед понад 8 тис. грн за садову гойдалку.

За інформацією Нацполіції області.