Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
16 Жовтня 2024

ШАХРАЙСТВО

У ШАХРАЙСЬКИХ ТЕНЕТАХ

26-річна жителька Гуменецької тергромади розмістила в інтернеті оголошення про продаж книг. Через деякий час їй написав потенційний покупець, який запропонував оформити нібито «безпечну покупку» та надіслав невідоме посилання. Дівчина перейшла за адресою, де потрібно було вказати номер, код та цифри на звороті своєї банківської картки. Забувши про обачність, потерпіла вказала дані, після чого аферисти поцупили з її рахунку 19 тис. грн.

І БУДИНОК НЕ ПРОДАЛА, І ГРОШІ ВКРАЛИ

64-річна жителька Чемерівців розмістила на сайті оголошень публікацію про продаж будинку. Їй написав нібито потенційний покупець, який погодився придбати будинок і внести передоплату. Однак замість того, аби просто перерахувати кошти на рахунок продавчині, зловмисник наді­слав їй невідоме посилання начебто для безпечної транзакції. Жінка перейшла за посиланням, де умовою було вказати свої банківські дані: цифри на звороті картки, код від неї та смс-код від банку. Шахраї поцупили з її рахунку 40 тис. грн.

ЗАБУВ ПРО ОБАЧНІСТЬ

57-річний житель Кам’янця-Подільського зна­йшов оголошення про надання міжнародної фінансової допомоги. Чоловік залишив заявку. Через деякий час йому зателефонували та повідомили, що для оформлення допомоги необхідно назвати код, цифри на звороті картки та смс-код від банку. Забувши про обачність, потерпілий продиктував аферисту персональні дані. Одразу після цього шахраї поцупили з кредитки заявника 30 тис. грн.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.