П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Липня 2010

ВЗЯЛИ БИ БІЛЬШЕ – ОТРИМАЛИ БИ БІЛЬШЕ

Проблема поширення хабарництва в галузі медицини неодноразово розглядалася на різних владних рівнях. Вживаються заходи для боротьби із цим ганебним явищем, однак про викорінення хабарництва в лікувальних закладах говорити ще зарано.

Зокрема, Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду щодо кримінальної справи, яка розслідувалася Кам’янець-Подільською районною прокуратурою, порушеної за матеріалами СБУ стосовно заступника головного лікаря Кам’янець-Подільської Центральної районної лікарні та медсестри вказаного закладу.

У квітні минулого року їх затримали на гарячому під час  отримання лікарем при посередництві медсестри хабара в розмірі 1000 грн. і 400 доларів США від хворого за підготовку та оформлення необхідних документів для встановлення його інвалідності, а також за сприяння у встановленні інвалідності.

У результаті судового розгляду лікаря визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн.) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчою та адміністративно-господарською діяльністю в закладах Міністерства охорони здоров’я України строком на 1 рік і 6 місяців. Крім цього, медсестру визнано винною в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.1 ст.368 КК України та призначено покарання із застосуванням вимоги ст.69 КК України у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.)

Прес-група Управління  СБ України у Хмельницькій області.