Четвер, 28 Березня 2024 р.
8 Жовтня 2010

ПОРАЗКИ ЯК ЗАПОРУКА ПЕРЕМОГ

1-4 жовтня мотобольна команда «Поділля» провела серію ігор чемпіонату України на виїзді. Всі календарні зустрічі наші мотоболісти програли: 1 жовтня – «Восходу» з м.Воскресенськ (0:5), 3 жовтня – «Антрациту-1» з м.Кіровське (1:9, гол забив Олександр ПОЛАТАЙКО), 4 жовтня – «Союзу-3» з м.Єнакієве (0:11). 

– Ілюзій на кращий результат ми не плекали, – розповідає президент ФСТ «Кам’янець», начальник і воротар «Поділля» Сергій ШВАРЧУК. – Тим більше, що поїхати з нами не зміг Роман КОГУТ із Кельменців. Тож у команді грали лише спортсмени з нашого міста: з досвідчених – я та Володя ДАНИЛЯК,  з тих, що грали нещодавно в домашніх матчах, – Саша ПОЛАТАЙКО та Денис КОМЕНДАНТ, а Саша ЄГОРОВ і Валера НІКІФОРОВ взагалі вперше грали в офіційних матчах, до того ж практично без тренувань.

Хоч результат ігор для нас від’ємний, ми цим не переймаємося, оскільки команда не тренувалася цілий рік. Наші хлопці отримали неоціненний ігровий досвід. Зізнаюся чесно: декілька разів я свідомо пропускав м’ячі і тут же, на полі, а потім у роздягальні вказував молодим на їхні помилки в обороні.

Приємно було усвідомлювати, що наші суперники, знаючи про ослаблений склад «Поділля», дуже ретельно готувалися до матчів з нами. У складі «Союзу-3» – базової команди збірної України – грали два легіонери з Росії, чемпіони Європи.

І все-таки свої 3 очки ми отримали: на матч 2 жовтня не з’явився «Антрацит-2», оскільки деякі його гравці мали грати проти нас у складі «Антрациту-1». Команді зарахували технічну поразку. Щоб не пропадав день, ми вирішили з кіровчанами зіграти товариський матч. Ті погодилися, але про всяк випадок виставили на гру провідного гравця збірної 

України Женю БАБАНОВА з «Антрациту-1».

Ми знову програли – 0:4, але набралися бойового досвіду. В матчах з «Антрацитами» грали тільки молоді. ДАНИЛЯК так і сказав перед матчем: «Грайте, хлопці, без тата!».   

– Ми дуже задоволені поїздкою, яка була би нездійсненною без допомоги наших друзів, насамперед Анатолія ШЕВЧУКА, – не приховує емоцій Сергій. – У нас є команда, в якій грають одні ка-м’янчани. Молоді хлопці прогресують просто на очах, ловлять усе на льоту. А це головне.

У вихідні  «Поділля» проводить завершальні матчі чемпіонату України. 9 жовтня команда приймає «Восход», а 10 жовтня – «Союз-3». Початок матчів – о 16.00.