П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Травня 2021

СПОРТ

До Дня міста долучились і спортсмени, які в ці дні влаштували в Ка­м’янці декілька турнірів.

ЕЛІТНИЙ СПОРТ У СВЯТКОВИЙ ДЕНЬ

У суботу на кортах міського стадіону відбувся спортивний фестиваль «Я обираю теніс».
Дійство відбувалось у рамках святкування Дня міста. Близько ста учасників, серед яких і міський голова Михайло Посітко, мали змогу взяти ракетку до рук та випробувати власні сили. Звичайно, найбільш цікавим фестиваль виявився для дітей, які протягом декількох годин виконували різноманітні вправи, вигравали призи та просто грали у цікаву й динамічну гру.
– Ідея проведення заходу виникла з метою привернення уваги до великого тенісу, оскільки нам потрібна допомога влади для покращення умов тренування, а також і цікавість з боку громадськості. Адже мало кам’янчан знають, що в нас є корти, секція та учні, які показують хороші спортивні результати. Є бажання проводити фестиваль щорічно, організовувати турніри в рамках заходу та залучати гостей з інших міст. Бо саме тут діти можуть уперше взяти ракетку до рук, зацікавитися та обрати теніс своїм видом спорту. Тож намагаємося розвиватись і робити так, щоб великий теніс у Кам’янці-Подільському був доступним для кожного, – роз­повідає організаторка свята та тренерка з тенісу в ДЮСШ №2 Ірина КОВАЛЬЧУК.

ЄВРОПЕЙСЬКІ БАТАЛІЇ

Однією з частин святкування став відкритий чемпіонат Кам’янця-Подільського з шахів, що відбувся в суботу в Європейському сквері.
Переможцем змагань став Віктор Стороженко, срібло – в Андрія Лісовського, а третя позиція – в організатора турніру Ігоря Шеваги.

ПЕРЕМОГИ КОНТАКТНОГО СПОРТУ

До Кам’янця завітав 131 спортсмен із чотирьох областей: Вінницької, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької. Усе заради того, щоб розіграти призи відкритого чемпіонату міста з кікбоксингу ВАКО. У рідних стінах та в святкові дні вихованці ДЮСШ №2 були налаштовані лише на позитивні результати, це вдалося їм сповна:
I – Богдан Безручко, Ірина Руда, Даніель Тимчук, Данило Грибенюк, Богдан Міщишин, Назар Петелько, Максим Галагодза, Влад Горщар, Максим Радюк, Давид Диновський;
II – Роман Арчаковський, Олександр Нікіфоров, Костянтин Мельник, Богдан Бабій, Ростислав Байда, Влад Мулерчук, Ілля Камінський, Данило Ілаш, Єлизавета Вилачева;
III – Каріна Стасюк, Ілля Кольчус, Артур Малий, Артем Грабовський, Рости­слав Гозак, Вадим Бабій, Микита Мордіт, Максим Мордіт, Микола Мізик.
Підготували спортсменів Анатолій Лаба­тюк, Сергій Мещишин, Олександр Назар­чук, Павло Кондратов та Роман Єргешов.

Олександр ЩЕРБАТИХ.