Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
8 Серпня 2024

НАШІ НА ОЛІМПІ ОЛІМПІАДИ!

Олімпіада-2024


Як уже повідомляв «ПОДОЛЯНИН», десять випускників і один студент факультету фізичної культури К-ПНУ ім.І.Огієнка беруть участь в Іграх XXXIII Олімпіади, що триває в Парижі. І не просто беруть, а виборюють медалі всіх гатунків!

«Золоті» фехтувальниці Випускниця вишу Аліна КОМАЩУК у складі команди українських фехтувальниць (разом з Ольгою Харлан, Оленою Кравацькою та Юлією Бакас­товою) виборола золото в командній шаблі. У фіналі українки перемогли збірну Південної Кореї.
 Випускник університету Сергій КУЛІШ виграв срібну нагороду в стрільбі з трьох положень із 50 метрів. Це вже четверта Олімпіада для спортсмена. 2016-го в Ріо-де-Жанейро він здобув срібну нагороду, а ось на Олімпіаді-2020 посів лише восьме місце.
Михайло Кохан  Здобувач магістерського рівня вищої освіти спеціальності «Фізична культура і спорт» Михайло КОХАН виборов бронзо­ву медаль у метанні молота. Михайло також брав участь в Іг­рах-2020 в Токіо, але тоді спортс­мен став четвертим.
Щодо виступів інших випуск­ників нашого вишу, то резуль­тати скромніші, хоча сам факт участі в Олімпійських іграх уже є значущим фактом у спортивній кар’єрі.
Отже, в медальному раунді опор­ного стрибка спортивний гім­наст Ігор РАДІВІЛОВ посів VIII місце.
Українська дзюдоїстка у вазі до 57 кг Дар’я БІЛОДІД завершила виступи в 1/8 фіналу, де поступилася представниці Японії. Для Дар’ї ця Олімпіада стала другою. В Токіо-2020 вона виборола бронзову медаль у вазі до 48 кг, а також стала першою за 12 років українською призеркою Ігор із дзюдо.
Українська легкоатлетка Марина БЕХ-­РОМАНЧУК виступила у фіналі потрійного стрибка на Олімпіаді-2024 і показала 11-й результат.
Сергій КулішЗмагання в настільному тенісі суттєвих результатів випуск­никам К-ПНУ не принесли: Соломія БРАТЕЙКО вибула на старті змагань в 1/32 фіналу, а її колега Маргарита ПЕСОЦЬКА завершила турнірний шлях у 1/16 фіналу.
Віктор БАНЬКІВ (кульова стрільба, пістолет, 10 м) не зумів вийти у фінал Олімпійських ігор. Ще один стрілець Максим ГОРОДИНЕЦЬ зупинився за декілька кроків від фіналу. Був близьким до успішної кваліфі­кації, у швидкострільності він показав результат 295 очок і посів підсумкове п’яте місце.
У ваговій категорії до 50 кг 6 серпня стартувала випускниця вишу Оксана ЛІВАЧ (вільна боротьба). Попри поразку в чвертьфіналі, в неї залишили­-
ся шанси на бронзу Олімпіади.

Підготувала Ольга МІРКОТАН.