Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
22 Серпня 2024

DimboyFest: МОМЕНТИ І РЕЗУЛЬТАТИ

15 липня – 12 серпня у місті тривав спортивно-інтелектуальний фестиваль «DimboyFest, або Олімпійські ігри по-кам’янецьки». І це була підтримка наших олімпійців, збір донатів для ЗСУ, а також змістовне дозвілля для мешканців і гостей перлини Поділля.

За цей час 32 види змагальних та показових видів ігор відбувалися на різних локаціях міста. Вже традиційно в перший день фесту відбувся День відкритих дверей від клубу «Bad­minton_kp» на базі ФОК (літня резиденція бадмінтоністів). До речі, тут, окрім змагань, впродовж усього літа щопонеділка та щосереди діє проєкт «Літні ліги», де діти (7-17 р.) безкоштовно можуть пізнати ази бадмінтону.
А далі, відповідно до графіка, гра за грою – диск-гольф, крос­мін­тон, дартс, капстекінг, «Абалон», «Блокус», «Рубікс Рейс»
тощо…
Якщо коротко, долучились ми й до підтримки наших спортс­менів, проїхалися велозабігом із олімпійським прапором символічними локаціями міста. Милувалися природою із дітками школи «Соробан». А також здійснили плогінг (шведський вид доз­вілля – поєднання бігу з прибиранням сміття), на дистанції над каньйоном, найнижчою стежиною здоров’я – від Новопланівсь­кого мосту до панорами на Руських фільварках, зібравши сміття із рухом «Прибери в горах». Встигли провести кам’янець­-кий етап гри «Каркасон», переможці зіграли у столичному все­українському фіналі. Завершення фесту припало на День молоді 12 серпня, й вранці під час молодіжного форуму «Ініціатива» присутні взяли участь у вікторині «Як я знаю своє місто!?». А вже ввечері в Європейському сквері в рамках фестивалю грали у пінг-понг, Корнхол, рушниковий водний волейбол, настільний футбол. Апогеєм фесту був чемпіонат із гри «Добль».
Оскільки вхідним квитком на кожний вид слугував будь-який донат для військових, зібрали близько 5 тис.грн.

Переможцями стали:

«Румікуб»: Діана Цегельник, Юлія Чорна, Ірина Бернікова.
Пазли, 500 шт: команда в складі Анни Сірої, Насті й Марини Чорних, 1 год.10 хв.
«Мега Мозок» (12 настільних ігор): Платон Стремедловський, Поліна Сіра, Галина Комарніцька; діти: Віка Ніколаєва, Даня Гон­чарук, Єва Бойко.
Дуатлон (вело+хайкінг): Саш­ко Коваленко, Олександра Фірман.
Мандрівництво: команда – Влад Гребелюк, Тимур Кузь, Злата Лягутко, Дар’я Лядощук.
Бадмінтон: Слава Луцев /Ольга Пелих; діти: Артем Лопатинський / Максим Прийма.
Танграм: Поліна Сіра, Анастасія Босак та Олексій Босак.
Діксіт: Галина Комарніцька, Тетяна Покотильська, Андрій Ісаєв та Євгенія Ленда.
Соробінго (онлайн): Вероніка Марчук (Бердичів), Поліна Маркевич (Лубни), Віра Рябець (Кам’янець-Подільський).
Меморі: Катерина Окоєвич, Софія Боднар, Євгенія Ленда.
Пошук відмінностей: Софія Боднар, Катерина Окоєвич, Євгенія Ленда.
Каркасон: Артем Чутчев, Гліб Ленда, Євгенія Ленда.
Піклбол: Слава Луцев / Дмит­ро Бойко, Павло Янішевський / Борис Березніцький, Артем та Дмитро Лопатинські.
Еірбадмінтон 2х2 «В»: Слава Луцев / Ольга Пелих, Дмит­ро Бойко / Вікторія Харченко, Настя Мальована / Катерина Клі­мова.
Еірбадмінтон 2х2 «С»: Матвій Обозний та Богдан Стремоухов, Марія Хроль і Тетяна Хроль, Сашко Коваленко та Альона Коваленко.
Вікторина «Як я знаю своє місто?»: Наталія Татаріна – 21 бал, Ольга Біла – 19, Денис Бойко – 15.
Добль: Дмитро Горєлов, Олек­сандра Фірман, Анастасія Качуровська.
У трійці найкращих сканвордистів (сканворд від газети «Подолянин»): Євгенія Ленда – 53 слова, Катерина Окоєвич – 34, Ігор Чебаненко – 25 слів.

* Подяка захисникам та партнерам, а це: смачна підтримка «Pron­to Pizza», простір «Молодіжний центр», управління гуманітарної політики міськради, ГО «КПМФБ», видавництво ігор «Feelindigo».

Дмитро БОЙКО, автор ідеї та організатор.