Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
10 Жовтня 2024

НАШ МОТОБОЛ ВІРИТЬ У МАЙБУТНЄ

 

 

 

 

 

 

 

Цілі три події зібрали шанувальників мотоболу третього жовтня у місь­кому Будинку культури.

Цілі три події зібрали шанувальників мотоболу третього жовтня у місь­кому Будинку культури.

Михайло Посітко, Володимир Даниляк, Андрій РаднюкНайперше – церемонія нагородження срібних призерів чемпіонату України з мотоболу – «Поділля-Мотор», по-друге – вшанування «Легенд Поділля» – досвідчених ветеранів цього спорту, які принесли мотобол у Ка­м’янець-Подільський, започаткували його і були учасниками золотого часу та золотих звершень нашої мотобольної команди, а найголовніше, незважаючи на хвороби і вік, наважились у свої 60+ знову виїхати на поле. Третім ключовим моментом урочистостей стала презентація спеціального мінівідеофільму про історичний матч між цими двома командами, який від­бувся 1 вересня у Кам’янці-Подільському.

 

МАТЧ ЛЕГЕНД  Відзнято фільм було силами Все­української благодійної організації «СІНЕРГІКОН». Її виконавчий директор Андрій РАДНЮК нещодавно став заступником голови комісії з мотоболу Федерації мотоспорту України при Міністерстві молоді та спорту. Він прямо зі сцени повідомив мотоболістам про те, що наразі у столиці беруть курс на створення національної збірної з мотоболу, якої не було в країні 10 років. Із наявних трьох-чотирьох мотобольних команд протягом жовтня-листопада планується сформувати збір­ну, яка візьме участь у чемпіонаті Європи.

– Сподіваюсь, що під час чемпіонату побачимо на стрімінгових платформах і знайомі обличчя гравців «Поділля-Мотор», – додав пан Андрій.

Кам’янець-Подільський славиться мотоболом уже багато десятиліть. Ми пам’ятаємо славетні звершення нашої мотобольної команди у далеких 80-х, коли «Поділля» стало вперше чемпіоном України. Легендарні 90-ті, коли ко­манда була неодноразовою володаркою Кубка України та майже щорічною чемпіонкою України. За численні успіхи на основі нашої команди форму­валась національна збірна для участі в чемпіонатах Європи. В нульових команда «Поділля-Механік» досягла успіхів у східноєвропейській мотобольній лізі, ставши теж призеркою.

– Мотобол – це те, чим ми пишаємося, – зазначив міський голова Михайло ПОСІТКО, який і вручав подарунки мотоболістам. – Я завжди гостям міста розповідаю про нього, і дехто дивується, чи справді на мотоциклі можна грати у футбол? Кажу, що так, і це дуже видовищно! Хочу подякувати всім, хто підтримує цей вид спорту в нас, – благодійний фонд «МіСт» ім.Михайла Савенка, Павло Відлацький, Володимир Даниляк і багато інших.

Сюрпризом для присутніх стало і відеопривітання мотоболістам від народного артиста України, практично нашого земляка (родом із Кельменеччини) Павла ДВОРСЬКОГО. Співак мав у запасі цікаву мотобольну історію про те, як десь у 90-х роках вони разом із Назарієм ЯРЕМЧУКОМ мали концерт у Кельменцях під час мотобольного матчу. Після нього пан На­зарій вирішив спробувати свої сили у мотобольному спорті та без мото­цикла ногою пробив по воротах, де на той момент його помічник відчув в собі сили стати воротарем, але в результаті отримав найпоширенішу травму мотобольних голкіперів – зламані пальці. Сам Павло Дворський того вечора у МБК не співав, але присутніх радували чарівний вокал лауреатки «Чорноморських ігор» Анастасії ЛАВРЕНТЬЄВОЇ та бездоганний виступ муніципального оркестру ЦКіМ «Розмай» (диригент Юрій ШАРКЕВИЧ).

Як відомо, наші мотоболісти 50 відсотків коштів, зібраних під час домашніх ігор чемпіонату, запланували спрямувати на допомогу ЗСУ. Отже, на сцені 46421 грн передали батькові двох синів-операторів дронів з 8-го полку ССО для придбання потужної зарядної станції на 4000Wh.

Фото Мар’яна Тарасенка.