П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

БРУКІВКА НА МІЛЬЙОН

– Подивіться, на які катакомби перетворилася центральна ву­лиця міста Соборна! – з такими словами, не стримуючи емоцій, завітав до редакції 70-річний кам’янчанин Михайло Пет­рович. – Минулого літа нам обі­цяли золоті гори – сучасний торговельний підземний центр. Казали, що інвестор причепурить тротуар, облаштує лавочки і навіть фонтан. Але пізніше прочитав у вашій газеті, що жителі Соборної виступили проти будівництва, і влада інвестору відмовила. Тепер там немає ані огорожі, ані бетонних плит, ані впорядкованого вигляду. Під ногами мішки і багнюка. Недавно до мене приїжджали друзі з Він­ниці, й було соромно перед ними за такий жалюгідний вигляд цент­ральної вулиці туристичного міста, за квартал від якої розташована міська рада. Що, цього безладу не бачить ані влада, ані наші депутати?! Неподобство, безгосподарність і жах… Від імені жителів усього міста вимагаю, аби повернули бруківку і навели там лад.
Справді, зовнішній вигляд Соборної нині лякає. Проєкт, який анонсували торік у серп­-ні, мав кардинально змінити центральну вулицю міста, облагородити її і подарувати нове обличчя. Але інвестору в будівництві відмовили. Натомість уже цієї зими міська влада разом із депутатами обговорили новий варіант центральної вулиці. Планувалося, що вона має стати пішохідною, вмощеною плиткою, з алеями платанів, оригінальними лавочка­ми та сучасним освітленням. Однак далі розмов справа не зрушилася. Крім того, на такий грандіозний проєкт необхідні й грандіозні кошти, яких і до, і після карантину в міській скарбниці миттєво не відшу­кати.
То ж яка подальша доля Соборної? Із цим запитанням ми звернулися до заступника місь­кого голови Сергія БАБІЯ:
– Ми підготували проєкт мощен­ня дороги бруківкою, який 25 черв­ня відправили у Хмельницький на державну експерти­-зу, – повідомив Сергій Віталійович. – 1 липня буде оголошено тендер, котрий і визначить виконавця робіт. На початку серпня пла­нуємо розпочати роботи за кош­ти місь­кого бюджету – потрібен один мільйон гри­вень. За цю суму буде зроб­лено мощення дороги бруківкою: від вулиці Гагаріна до прос­пекту Грушевського. Вся бруківка знаходиться на балансі департаменту ЖКГ. Частина її зберігається на території комунального підприємства «Міськліфтсвітло», а части­на – у мішках на Соборній.