П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Грудня 2020

ЯК ВЗЯТИ БИКА ЗА РОГИ

Нарешті закінчується рік Щурика, під час якого через карантин усі ми жили, як покровитель року: тягнули всі продукти додому, тихесенько сиділи в нірках – квартирках, будиночках, і боялися великих скупчень людей.
Якою буде епідеміологічна ситуація наступного року – не скаже ніхто, але залишається сподіватися, що Білий Металевий Бик принесе нам впевненість, свободу і гарну долю. Адже бик володіє такими якостями, як рішучість, твердість, традиційність і працьовитість. Стихія металу наділяє його залізною волею, а білий колір – упевненістю в собі.
Кажуть, що особливо сприятливим 2021 рік буде для українців, адже ми – нація працьовита, щира, яка, попри все, вірить у зміни на краще. Наступний рік обіцяє бути спокійним, бо бик любить чесних, відповідальних і працьовитих людей. Це впевнений у собі і спокійний знак, він не любить активності й змін. Дозволить зустріти Новий рік не лише на позитиві, в колі найрідніших, але й дотримуючись правил карантину. Бо не любить покровитель року шумних компаній, а більше йому до вподоби тиша і сімейний затишок.
Оскільки бик – реальна тварина, пропонуємо готуватися до зустрічі Нового року на основі тієї інформації, яка відома про нього, його смаки і спосіб життя.

ПРИКРАШАЄМО ДІМ ПРАВИЛЬНО

Аби налаштувати себе і рідних на позитив, заздалегідь прикрасьте оселю. Рік, що минає, був важким, тому одягніть ялинку якомога раніше, створюйте собі настрій уже, незалежно від того, де ви збираєтеся зустрічати Новий рік – вдома чи в гостях. Основні кольори покровителя року – білий і сріб­лястий, отже, їх і потрібно ви­користовувати в декорі. Максимально відмовтеся від червоного кольору, аби не розгнівати амбіційного бичка. Це не означає, що треба весь будинок задрапірувати білими тканинами і розкидати по них сріблястий дощик. Бик узагалі бачить світ чорно-білим, отже, можна не змінювати кольорової палітри кімнат, а білі та сріблясто-сірі кольори застосувати як акцент.
Якщо у вас є діти, зробіть разом із ними маленький будиночок-хлів для чарівного бичка і поставте його під ялинкою. Щоб почастувати новорічного гостя, насипте в тарілочку трохи зерна (пшениці, ячменю) і покладіть солому або сіно.
Прикрашати ялинку на Рік Бика найкраще тими прикрасами, які асоціюються з природою. Як варіант – скляні вироби із зображенням конюшини, а також просто кулі зеленого кольору. Прикрасити ялинку можна справжніми шишками, оздобити білими і срібними кульками.
Якщо бажаєте залучити в жит­тя любов, знайти гармонію і лад у сім’ї, не залишитися на само­ті – прикрасьте новорічне деревце сніжинками, вирізаними з білого паперу. Вони символізуватимуть легкість у стосунках. Подолати самотність допоможуть й іграшки з дерева. Найкраще зупинити вибір на нефарбованих виробах – натуральний природний матеріал набагато швид­ше стане провідником для світлих і справжніх почуттів.
На ялинку можна повісити купюру зеленого кольору, але лише одну. Бо бик любить дбайливих людей, які не хизуються своїм матеріальним становищем.
Залучать гроші й сині кулі, без блискіток та інших прикрас. Глибокий насичений колір стане символом матеріального благополуччя. Стати успішнішими і не упустити можливості заробити допоможе яскрава біла, молочного кольору або срібна зірка.
Мінімум, якого вистачить новому тотему 2021 року, – гарна скатертина сріблястого кольору (або чисто біла), серветки із зображенням господаря року або з новорічними казковими ге­роями.

БИК ІКРИ НЕ ЛЮБИТЬ

Зустрічати Рік Бика найкраще вдома, в колі рідних і коханих людей. Галасливі вечірки і дискотеки йому не до душі.
Бик травоїдний. Він харчується сіном, зерном, коренеплодами. Із цього можна зробити висновок, що на новорічний стіл підійде все, крім яловичини і телятини. Єдине побажання – різноманітність, але це данина не покровителю нового року, а старовинній прикметі: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.
При складанні святкового меню дотримуйтеся декількох простих правил: зробіть його різноманітним; відмовтеся від ек­зотичних продуктів; не готуйте страв великими порціями.
Білий Металевий Бик не в захваті від надмірностей, він любить прості та ситні страви. Важ­ливо при підготовці до зустрічі Нового 2021 року не забути про головну кулінарну перевагу східного господаря – крупи. Напевно, багато хто подумає, що для святкового столу це не най­вдаліший варіант, однак його можна обіграти: приготувати, наприклад, плов, голубці чи фар­ширований перець. Експериментуйте з подачею страв, щоб вони виглядали багато і апетитно. М’ясо з картоплею, звичні новорічні салати цьогоріч у тренді. Ви можете комбінува­ти негострі та нейтральні за запахом сорти сирів із маслина­ми, фруктами. Зробіть ситні канапе з овочами і м’ясними ви­робами на кшталт ковбаси і шин­ки. Від солінь і копченостей слід відмовитися. Не у захваті буде бик і від бутербродів з ікрою, червоною рибою.
Приготуйте декілька варіантів салатів, зробивши акцент на тих, де міститься багато клітковини: зупиніться на овочевих салатах, фруктових солодких. Заправляйте їх різними сортами олій, йогуртом.
Загалом святкове меню потрібно урізноманітнити зеленню, овочами, фруктами, випічкою, в тому числі несолодкою. Робити чи ні тістечка у вигляді корів або торт із обрисами бика, вирішуйте самі. Ці образи апетит не надто покращують.
Що стосується напоїв, то від алкоголю краще відмовитися. Якщо виключити його зовсім не можете, додайте алкогольні напої в коктейлі. Акцент робіть на соках, компотах і морсах, які ідеально замінять солодку газовану воду.

ОДЯГАЄМОСЯ ВІДПОВІДНО

Щоб гідно зустріти Рік Бика, обирайте одяг білих і світлих відтінків, який символізує твердість та чистоту. Відтінки сірого, блакитного, бежевого, а також сріблястий, білий і пастельний кольори точно сподобаються бику. Жінкам підійдуть легкі сукні, металеві прикраси і пояси, сріблясті сумочки і туфлі. Чоловіки можуть одягнути бежевий костюм і білу сорочку. Як чоловікам, так і жінкам радять уникати червоного кольору та тваринних принтів в одязі, щоб не розлютити бика.
Астрологи стверджують, що вибір певного кольору вбрання вплине на вашу долю 2021 року. Якщо ви хочете знайти любов – підбирайте святкове вбрання білого кольору. А якщо шукаєте зростання доходів – обирайте одяг сірих і сріблястих відтінків.
Найкращим вибором ново­річної сукні буде модель світлого відтінку. Сукня може бути як приталеною, так і вільно висіти на талії. Дуже вітаються незвичайні моделі – з цікавим розрізом на спині, блискучими вставками або воланами. Символ року обов’язково оцінить таку креативність. Або ж для новорічного образу рекомендується обирати пишні, плісировані, легкі спідниці. Спідниця повинна бути світлого кольору і обов’язково нижчою від коліна – занадто зухвала довжина розгніває бика. Спідниця може бути прикрашена бантом або ременем, а зверху найкраще вдягнути світлу блузу або топ.
Бик обов’язково схвалить віль­ні шовкові або атласні блузи, що не сковують рухів.
Найкращою прикрасою буде маленька світла або блискуча сумочка з металевим декором. Бику також сподобаються будь-які золоті або срібні ланцюги і підвіски. Руки можна прикрасити широким браслетом і обручкою на пальці. Оскільки покровитель нового року – Металевий Бик, новорічний образ чудово доповнять срібні прикраси – каб­лучки, сережки, браслети, підвіски. Любительки коштовні­ших варіантів можуть обрати прикраси з білого золота або платини. Однак прикраси не повинні бути великими, занадто дорогими або дуже химерними – така нескромність може розгнівати символ року.
Макіяж теж радять у сірих тонах. Завдяки сірим і молочним відтінкам він буде виглядати непомітно та природно, а трохи перламутру і блискіток додадуть образу гламурності.
Лак для нігтів сріблястого кольору або білого з блискітками – класичний варіант для Нового року. А цього разу він ще й відповідає символу року.
Зачіска повинна бути охайною та акуратною, тому що бик – консерватор. Якщо у вас довге волосся, заплетіть його в косички, зав’яжіть у пишний хвіст на маківці або зробіть дульку і прикрасьте блискучими металевими шпильками чи гребнями. Коротку стрижку можна доповнити шпилькою, обручем, діадемою або сріблястою стрічкою.
Із жінками визначилися, а з чоловіками все набагато простіше. Символ року майже не обмежує чоловіків у підборі одягу. Для верху найкраще одягнути звичайну повсякденну сорочку синіх, блакитних, сірих, білих, жовтих відтінків. Сорочка може бути як однотонною, так і з візерунками. Низ бажано підібрати білий, але і на чорні штани Бик не образиться. З прикрас чоловіки можуть обрати металевий годинник, оксамитовий метелик або срібні запонки.

ОБИРАЄМО ПОДАРУНОК ЗІ СМАКОМ ТА КОРИСТЮ

Подарунок – такий же важливий елемент новорічних свят, як ялинка і сніжинки. На Новий рік ми робимо подарунки близьким, родичам, друзям, колегам, партнерам і навіть самим собі. Оскільки бики неквапливі, не люблять різких змін і потребують надійного тилу, то, як новорічний подарунок напередодні 2021 року, підійдуть речі для дому. Наприклад, комплекти постільної білизни, електротехніка для кухні, теплі ковдри, пледи, обігрівачі.
Також подаруйте щось на удачу із зображенням бика. Наприклад, свічки у вигляді бика або телятка, кишенькові календарики з їхніми фото, дітям – книжки з казками про бичків і телят, толстовки і футболки з мультяшними бичками.
Найголовніше при зустрічі Нового року – це новорічний настрій. Постарайтеся налаштуватися на позитив, переконайте себе, що Новий рік-2021 несе тільки хороше. Подумайте про плани на наступний рік і забажайте, аби закінчилася війна, всі біди і хвороби пішли із нашої землі.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.


САЛАТ З БУРЯКА І ФЕТИ

Інгредієнти: декілька бурячків (відварених або запечених), 150 г сиру фета або бринзи, 2-3 ст.л. почищених соняшникових зернят (або волоських горіхів), пучок руколи.
Змішати подрібнені інгре­дієнти та полити заправкою: 1 ст.л. французької гірчиці (із зернятами),
3-4 ст.л. олії, 1 зубок час­нику (пропущений через прес),
2 ч.л. лимонного соку, дрібка цукру, сіль, перець.


КУРКА З РИСОМ

Інгредієнти: 1 середня курка-бройлер, 1 цибулина, 3 ст.л. рослинної олії, 120 г розсипчастого вареного рису,
50 г кураги, 50 г родзинок, сіль за смаком.

Для суміші спецій: 1 ч.л. меленої паприки, 1 ч.л. меленого кумину, 1/2 ч.л. меленого коріандру, 1/2 ч.л. куркуми,
1/2 ч.л. меленого чорного перцю.

Сухофрукти помістити в глибоку миску і залити окропом. Залишити на 10 хвилин і відцідити.
У невеликому посуді змішати всі спеції.
У сковорідці розігріти рослинну олію, додати порізану кубиками цибулю і обсмажувати, помішуючи, до м’якості,
додати 1,5 ч.л. суміші спецій та сіль до смаку.

Як тільки відчуєте приємний аромат спецій, додати варений рис та сухофрукти.
Добре перемішати і обсмажувати все разом ще хвилини дві. Зняти з вогню й залишити до повного вистигання.

Курку натерти рештою суміші спецій та сіллю до смаку.
Наповнити курку підготовленим рисом і зашити. Викласти курку на решітку, розташовану на жаротривкому посуді.
Духовку розігріти до 1800С, через 20 хвилин запікання зменшити температуру до 1600С. Пек­ти ще 30-40 хвилин, у залежнос­ті від розміру курки.


МІДІЇ З ЧОРНОСЛИВУ

Інгредієнти: 1 пучок петрушки, 100 г твердого сиру, 2 зубки часнику, 2 варені яєчні жовтки,
50 г волоських горіхів,
2 ст.л
майонезу, 300 г чорносливу.
Горіхи підсмажити в духовці.
Сир натерти дрібно. До нього додати подрібнені горіхи, пет­рушку, розтерті виделкою жовтки, сюди ж видавити часник через прес, майонез. Усе добре перемішати.
Чорнослив обов’язково помити, залити окропом на 5 хвилин, злити воду, кожен чорнослив роз­різати вздовж до середини і трохи розправити пальцями.
Підготовлений чорнослив заповнюємо начинкою.


ПОЛУНИЧНИЙ МУС

Інгредієнти: свіжа або заморожена полуниця – 500 г, вершки 30% – 1 склянка (250 г); же­латин – 4 ч.л., цукрова пудра –
3 ст.л., лимонний або лаймовий сік – 3 ст.л.
0,5 кг полуниці наріжте на шматочки. Якщо у вас заморожена полуниця, то вам не потрібно її розморожувати. Прос­то покладіть у маленьку каст­рулю і почніть нагрівати на середньому вогні. Не накривайте каструлю кришкою. Розмішайте полуницю дерев’яною ложкою. Її слід готувати приблизно 10 хвилин.
4 невеликі ч.л желатину заляйте 3 ст.л. води і залиште, щоб він трохи набух.
Перебийте гарячу полуницю блендером, додайте свіжовичавлений лимонний сік та на­бухлий желатин. Добре перемішайте, поки желатин повністю не розчиниться.
Залишіть полуницю з желатином охолоджуватися. У вершки додайте цукрову пудру, перемішуйте близько 20 секунд. Помістіть ємність з кремом і цук­ром в морозильну камеру на 20 хв. Вийміть добре охолоджені вершки з морозильника і від­разу ж почніть збивати з максимальною швидкістю, але будьте обережні, щоб не збивати занадто довго, тому що крем почне заварюватися і розшаровуватися. Як швидко ви отримаєте ідеально збиті вершки, залежить від їхньої жирності, ступеня охолодження і потужності міксера.
У полуницю поступово додамо збиті вершки. Після кожної порції акуратно перемішуємо шпателем. Наприкінці використовуємо міксер і на найнижчій швидкості об’єднаємо всі інгредієнти в однорідний пухнастий мус.
Полуничний мус тепер можна покласти назад у холодильник до повного охолодження.