Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Грудня 2020

ЛЮБІ БРАТИ І СЕСТРИ У ХРИСТІ, ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Христос народився! Славімо Його!

«Бог пред­вічний народився, прийшов днесь із небес, щоб спасти люд свій весь, і утішився». З великою радістю проголошуємо надзвичайну новину – Бог явив нам Свою безмежну любов, даючи нам Свого Сина, Котрий прийшов у світ, щоб кожну людину освятити і привернути їй втрачену гідність. Особливо в цей настільки непередбачуваний і тяжкий час, наповнений різноманітними тривогами і дезорієнтацією, необхідно зосередити увагу на Божій Любові до кожного з нас. Тільки ця Божа любов, яку людина приймає, здатна змінити наше життя і нашу щоденність. Важливо ще раз усвідомити, що Бог – Живий і Дбайливий Отець, огортає Своєю безмежною любов’ю кожного з нас, даючи нам Свого Улюбленого Сина, щоб кожний, хто в Нього вірить, не загинув, а мав життя вічне. Кожний без винятку може досвідчити Божої любові. Для цього потрібно тільки одне – «відкрити двері свого серця для Христа», зрозуміти, що серце людини не заспокоїться, поки не спочине у Серці, яке палає до нас вічною любов’ю і вірністю. Бог ніколи не забуває про нас і не залишає своїх дітей.
У цей різдвяний час, співаючи колядки, черпаємо з них глибоку мудрість, знаходячи також відповіді на тяжкі запитання: «Не було місця для Тебе, хоч Ти йшов світ любов’ю запалити. Чому стільки між людьми страждання, сліз і зла нині? Нема бо місця для Тебе в душі людини». Нехай цей радісний час Різдва Христового буде часом відновлення наших байдужих і твердих сердець, щоб не знайшлося жодного закам’янілого серця, не здатного побачити живу присутність Бога у своєму житті.
Тож відкриймо наші душі на Бога, щоб Він огорнув нас Своїм теплом, миром та спо­коєм, розпалив наші серця любов’ю та милосердям, наповнив наші домівки та місця праці добротою, взаєморозумінням і жертовністю, зміцнив Своїми благодаттями наші родини, близьких та друзів, помножив у нас надію на краще майбутнє і вчинив нас свідками Його любові у світі.

Із пастирським благословенням на 2021 рік єпископ Леон ДУБРАВСЬКИЙ.