П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Липня 2021

ВІД ІНІЦІАТИВНИХ ДО ФРАНКІВСЬКИХ

Святкування Дня молоді в нашому місті стартувало з форуму розвитку громадянського суспільства і молодіжної політики «Ініціатива». Але це був лише початок насиченої триденної програми.

Вихідні минули під знаком фізичних активностей, музичних воркшопів, виступів різних гуртів й артистів. Проте були й ті, які привертали увагу трохи більше.
Наприклад, у суботу на сцені біля Ратуші відбувся зворушливий благодійний концерт-ярмарок. Задля допомоги Каріні Чернявській, яка потребує дорогого лікування. Дівчинку підтримали кам’янецькі колективи, активісти, танцюристи, майстри, косметологи, хореографи, міський голова Михайло ПОСІТКО та інші учасники благодійної лотереї. Усі зібрані кошти було передано мамі дитини.
Наступного дня увагу привернув фестиваль вуличної музики, який організував Володимир МАЗУРЕНОК. Захід відбувся в Європейському сквері. Аби поспостерігати за тим, як шестеро учасників тішили публіку авторськими піснями і каверами відомих виконавців, прийшли понад 150 кам’янчан.
Азарт публіки підігрівався ще й постійними конкурсами. Вони проводилися паралельно з виступами артистів та дали змогу значній частині глядачів отримати піцу або квитки в кіно. Але кожен із глядачів хотів отримати головний приз лотереї – гавайську гітару (укулеле), адже участь у розіграші не потребувала зусиль чи коштів, а тільки реєст­рації на участь.
Серед учасників запам’ятався Андрій РУДОМАН. Співак не виграв головного призу, але здивував історіями про те, як були створені його авторські композиції.

– Свого часу я був у різних країнах за програмами обміну від ПДАТУ. І так сталося, що багато пісень написав саме в мандрівках. Коли був у Швейцарії, познайомився з хлопцями, які грали у футбол у Ліхтенштейні, потім ганяв шкіряного з ними. Їздив до сусідньої країни велосипедом. Так з’явилася пісня «Я їду в Ліхтенштейн». Але за кордоном з’явилися не лише тексти, а й розуміння того, що можна плідно працювати та створювати щось на своїй землі, – каже Андрій.

У фестивалі переміг дует «Анюта і Вова». Молоді люди блискавично виконали кавери на пісні гуртів «Троє в каное», «Kozak System» та «Бумбокс», набрали найбільше голосів від глядачів та виграли запис пісні в студії «KR Studio».
А завершувалось усе надіями присутніх на виграш гавайської гітари. Ведучий витягнув ім’я переможця, яким виявилася Анжела ЄПАНІШНІКОВА, котра пообіцяла, що музичний інструмент посприяє музичному розвитку вихованців Об’єднання підліткових клубів за місцем проживання.
А в понеділок публіку розривали вже професіонали, адже у Старому місті концерт давав хіп-хоп-колектив «PATSYKI Z FRANEKA».
Загалом Кам’янець знову прожив напрочуд активні дні та довів, що ми – молоде місто.

Олександр ЩЕРБАТИХ.