Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
26 Жовтня 2023

КАМ’ЯНЕЦЬ ІЗ 5 МІЛЬЙОНАМИ НЕ ДОПОМІГ

У перший день жовтня з географічного центру Європи – закарпатського містечка Ділового, до центру країни – села Мар’янівки Черкаської області, пішки вирушив комік, учасник «Ліги сміху» Марк КУЦЕВАЛОВ. Проміжним етапом у його поході став 27-годинний шлях із Чернівців до Кам’янця-Подільського.

Генеральна мета цієї ініціативи проста та надзвичайно важлива – збір 40 мільйонів гривень за 40 днів на придбання 6 машин для розмінування та 6 фур із причепами. Збір здійснюється спільно з Фондом Сергія ПРИТУЛИ, а автомобілі мають бути передані службі ДСНС Харківської області.
Така ініціатива з’явилася у блогера вже не вперше. У серпні 2022 року Марк ви­рушив у благодійний похід із рідного Чорноморська до Говерли, аби зібрати
2,85 млн грн. Тоді він пройшов пішки 850 кілометрів, а свій шлях транслював у соцмережах. Після завершення похо­ду Марк Куцевалов придбав три карети швидкої допомоги та позашляховик для військових.
У грудні того ж року артист здійснив другий піший похід із Києва до Херсона, який зібрав близько 2,5 млн.
18 жовтня, о 14.00, Марк Куцевалов повідомив у Instagram про початок мандрівки до нашого міста:
– Йду в костюмі. Зупинятися не буду, адже дуже хочу встигнути пройти 100 кілометрів за добу. Також ставлю собі умову – на цьому шляху перетнути позначку 5 мільйонів гривень. Якщо це зробити не вдасться, то повернуся до Ділового, де розпочну шлях знову. Щиро кажучи, дуже цього не хотів би, оскільки за 18 днів уже є велика моральна та психологічна втома.
Далі була дорога 27 годин, яку блогер транслював щогодини, виходячи на декілька хвилин у онлайн-трансляцію.
За підсумком походу, Марку вдалося зібрати 2,5 млн грн і довести загальну суму до 4,6 млн. Проте бажану відмітку так і не було пройдено.
У Кам’янці на коміка очікувала зграя фанатів, які зустріли його біля Ратуші, а наступного дня – прийом у міського голови Михайла ПОСІТКА.
Увечері 19 жовтня Марк Куцевалов повідомив, що таки повертається на Закарпаття та починає свій маршрут заново. Але тепер робитиме це не самотужки. Ідучи до Кам’янця, волонтер знайшов безпритульну собаку, яка, найімовірні­ше, тепер стане його супутницею в манд­рівці Україною.

Олександр ЩЕРБАТИХ.