Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
16 Листопада 2023

НЕСКЛАДНА ТУРБОТА ПРО ЗДОРОВ’Я

ТЕПЛА ВОДА НАТЩЕ

По-перше, склянка води вранці заповнює дефіцит рідини, який утворюється під час сну. А якщо це гаряча вода, то ще й розріджує кров. Значить, тромбоз вам не загрожує.
Звичка пити вранці теплу воду допомагає вивести токсини, що циркулюють по всьому організму. Також таким чином ви допомагаєте видалити жирові відкладення з організму.
Почніть випивати вранці 1 склянку гарячої води, і організм вам подякує!

ХРЕСТОЦВІТІ ОВОЧІ СПРИЯЮТЬ ДОВГОЛІТТЮ

Дослідження овочів сімейства хрес­тоцвітих (цвітна капуста, броколі, брюссельська капуста) засвідчило, що вживання цих рослинних продуктів знижує швидкість процесу затвердіння та звуження артерій, також відомого як атеросклероз.
Ці овочі мають здатність виводити з організму шкідливі речовини. За їх регулярного вживання запускається природний процес самоочищення організму. Крім капустяних, до хрестоцвітих овочів належать хрін, крес-салат, редис, ріпа, гірчиця.

ПОЗІХАТИ ДУЖЕ КОРИСНО!

При позіханні дихальні шляхи широко розкриваються, а м’язи розслаблюються. Воно допомагає зняти стрес, втому, психічне навантаження та стимулює роботу мозку.
При позіханні розправляються і розкриваються канали носоглотки: як ті, що ведуть у гайморові пазухи, так і євста­хієві труби, що ведуть до середнього вуха. Це допомагає скинути закладеність вух через різницю тиску, що викликає неприємні відчуття при зльоті та посадці в літаку чи різких перепадах на шляху.
Позіхання також сприяє діяльності слізних залоз, нормалізує артеріальний тиск, покращує настрій, сприяє профілактиці інфаркту та інших серцевих захворювань.

НЕЙМОВІРНА КОРИСТЬ СУШЕНИХ ЯБЛУК

Завдяки багатшому складу, сушеня з яблук має широкий спектр корисних властивостей для організму:
– позитивно впливає на кровоносну, нервову та травну системи;
– має сечогінну дію;
– насичує тканини печінки корисними мікроелементами;
– стимулює перистальтику кишечника;
– прискорює метаболізм;
– нормалізує функціонування сечовивідної системи та печінки.

ВІТАМІННИЙ НАПІЙ ДОВГОЛІТТЯ

Цей напій очищає організм від ток­синів і зайвого жиру, нормалізує обмін речовин, робить судини еластичними, зміцнює серце, омолоджує всі органи, поповнює організм необхідними вітамінами.
Приготування суміші: 100 г ромашки, 100 г звіробою, 100 г безсмертника, 100 г березових бруньок.
1 ст.л. суміші залити 0,5 л окропу і залишити на 20 хв. Процідити через тканину. Налити 1 склянку суміші та розчи­-нити в ній 1 ч.л. меду. Випивати після вечері.

СПАТИ ТРЕБА ЛЯГАТИ ВЧАСНО!

Ми не дуже замислюємося, коли треба лягати спати. Нас більше хвилює, як ми спимо, а не коли ляжемо. А даремно! Вчені виявили зв’язок між часом відходу до сну, серцевими нападами та інсультом.
Дані досліджень засвідчили, що найнижчий рівень проблем із серцем ви­явився в тих, хто лягав спати з 22.00 до 22.59.
У людей, які лягають спати після опівночі, ймовірність розвитку серцевих захворювань збільшується на 25%.