Субота, 27 Липня 2024 р.
23 Травня 2024

ВІЗИТИ ДУХОВНИХ ЛІДЕРІВ

Глава УГКЦ Блаженнійший СВЯТО­СЛАВ 17 травня до Кам’янця-Подільського завітав глава Української греко-католицької церкви Блаженнійший СВЯТО­СЛАВ, адже цього дня в церкві Святого Йосафата розпочався ІV з’їзд мирян УГКЦ.

Блаженнійший Святослав зазначив, що храм Святого Йосафата має для нього особливе значення, адже 2000 року, будучи ще священником, він тут проповідував реколекції на запрошення отців-редемптористів.
Главу церкви зустріли миряни, священники єпархії на чолі з владикою Іваном КУЛИКОМ та міський голова Михайло ПОСІТКО.

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 20 травня 2024 р. з Першосвятительським візитом прибув на Поділля20 травня з Першосвятительським візитом на Поділля прибув Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України ЕПІФАНІЙ.

Глава Української православної церк­ви побажав новоствореній Кам’янець-­Подільській єпархії ПЦУ Божої допомоги, сил, терпіння і наснаги для подальшої розбудови та розвитку.
У єпархіальному храмі Богоявлення Господнього Предстоятель спільно з архієпископом Кам’янець-Подільським і Новоушицьким ГЕРМАНОМ, єпископом Дунаєвецьким МАРКОМ і духовенством єпархії піднесли молитви до Бога за український народ, за Україну, за Перемогу над лютим ворогом.
За богослужінням також молилися захисники України, вірні, голова Хмельницької ОВА Сергій ТЮРІН, міський голова Михайло ПОСІТКО та ректори вищих навчальних закладів.
Після спільних молитов глава ПЦУ освятив декілька автомобілів для захисників Батьківщини, а також передав спорядження і дрони для наших воїнів на фронт.

Також він відвідав історичну скарбницю міста – Стару фортецю. Як повідомив «Подолянину» Предстоятель, він уже був у нашому замку, але дуже давно. Хмельниччину ж назвав прекрасною і чудовою.
Сьогодні радісно, що ми тут, на славній Подільській землі, маємо можливість підносити спільні молитви за Україну, за Перемогу, за український народ, за наших воїнів, захисників. Ми згадуємо і тих героїв, які віддали життя за волю України, за те, щоб ми мали можливість тут, під відносно мирним небом, збиратися, молитися і дякувати Богові. Тож і надалі закликаю всіх вас до посиленої молитви! Бо все – в руках Божих. Якщо покладаємо надію на Нього, то віримо і знає­мо, що Господь може змінити все в одну мить. Ми отримаємо Перемогу несподівано. Тож разом – до Перемоги, і нехай Господь нам допомагає в цьому, – закликав Митрополит Епіфаній.

А 19 травня, у День міста, на майдані Відродження відбулася міжконфесійна молитва про Боже благословення для міста, яку організувала Духовна рада Кам’янця-Подільського (голова – пастор УЦХВЄ «Світло Христове» Володимир ЧОРНОПИСЬКИЙ). Захід розпочався з Державного гімну України у виконанні оркестру ОНТЦ «Поділля» та хвилиною мовчання за полеглими від російської агресії.

Як повідомила пресслужба Духовної ради, у проповіді голова ДР наголосив, що Бог – це не один із варіантів, а єдиний вихід із недолі для України та чорної смуги негараздів, яку може перетворити на злітну смугу для процвітання нашої землі. Саме любов до Бога та до ближнього має стати національною ідеєю всіх україн­ців. Міський голова Михайло Посітко вказав, що всі заходи до Дня міста присвячені єдності навколо ЗСУ та разом із ЗСУ. Очільник Кам’янця-Подільського попросив у Бога вибачення за гріхи та злочини комуністичної влади, а також щедрого
зішестя дарів Святого Духа для нашої громади.

Молебень завершився покладанням квітів у сквері Пам’яті на вшанування полеглих захисників.