П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Червня 2019

ПОДАРУЄМО МОЖЛИВІСТЬ ЧУТИ

«Сила в маленьких справах», – у цьому переконана голова німецько-української спілки «Колос» Дана АРНОЛЬД, яка з гарною місією 16 червня завітала до Кам’янця-Подільського і передала 313 слухових апаратів місцевій філії УТОГ від Благодійної фундації «Hilfswerk der Deutschen Lions» (HDL).

Це другий транш допомо­ги, першою партією вже користуються щасливі власники. Високоякісні слухові апара­ти, вартість яких складає від 15 до 60 тис. грн, не по кише­ні більшості українців, тому волонтерка вирішила якомога більше людей забезпечити ци­ми необхідними засобами.
– Із запуском цього проекту, що розрахований на тривалий час, кожен кам’янчанин, котрий має проблеми зі слухом, зможе отримати слуховий апарат. Для цього треба звернутися до місцевої філії УТОГу і надати свої дані. У Києві обладнання перевірятимуть і налаштовуватимуть відповідно до медичних показів майбутніх власників, – розповідає Дана. – Торік я познайомилася із кам’янчанами з УТОГу, перейнялася їхніми проблемами. 2018 року, коли фундація «Hilfs­werk der Deutschen Lions» майже погодилася допомогти з апаратами, бо я детально розповіла про їхню необхідність, на жаль, помер голова фундації доктор Бернд Кнабе. Новий керівник проекту Вільфрід Раке також перейнявся ситуацією і погодився надати допомогу. Думаю, що наша співпраця на цьому не зупинить­ся, і ми подаруємо можливість чути всім, хто цього потребує.
До речі, Дана проживає в Німеччині, але українцям відома як волонтерка, яка активно допомагала українській армії, а кам’янчанам – як борець проти нищення БРДами каньйону річки Смотрич. А ще завдяки її активній діяльності у Німеччині про Україну дізнаються все більше європейців.