П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
31 Липня 2020

У НАШИХ СЕЛАХ Є МАЙСТРИ, А Є Й ВАНДАЛИ

Попри спеку, тиждень у громадах району був активним, продуктивним, щоправда, не обійшлося і без скандалів.

СЕЛЯНАМ – ДОРОГУ, КЛАДОВИЩУ – ПАРКОВКУ
27 липня голова Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ Руслан НЕСТЕРОВ відвідав села Оленівка, Боришківці, де оглянув стан доріг. Внаслідок тривалої експлуатації, через недостатність фінансування дорожньої галузі протягом попередніх десятиріч, дорожнє покриття зазнало значних руйнувань. Саме тому роботи з поточного ремонту доріг у цих населених пунктах заплановано провести найближчим часом.
Під час поїздки в село Тарасівка Руслан Нестеров відвідав місцевий цвинтар, де виконуються роботи з розширення його території. За підсумками огляду ухвалено рішення про облаштування паркувальної зони для машин. А в селі Мукша Китайгородська наступного дня роздали новенькі сміттєві баки.

НАДАЛИ ПРОПОЗИЦІЇ РОЗВИТКУ
Протягом березня-червня регіональні координатори ВІ «Активна Громада» спілкувалися з мешканцями Староушицької ОТГ, аби дізнатися про проблеми в громаді та зібрати пропозиції для їх вирішення. Пізніше пропозиції обговорили і виокремили найбільш значущі для розвитку громади та такі, що можуть бути реалізовані протягом 5-річної каденції наступної селищної ради.
Було сформовано «Карту розвитку громади», яка буде передана політичним партіям і кандидатам на місцевих виборах для втілення. А виборці хочуть створення умов для розвитку зеленого туризму; звітування депутатів місцевої ради, збереження загального відділення Староушицької лікарні; зупинення «від­-току» молоді та її залучення до активного життя громади; ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування організованих; благоустрій місць відпочинку; облаштування транспортних зупинок у кожному селі громади; ремонт автодороги Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця; оновлення спецтехніки комунального підприємства та збільшення кількості робітників на ньому; запуск автобусного маршруту для дітей із віддалених сіл громади.

У ЖВАНЦІ ДІЯЛИ ВАНДАЛИ
Акція «Безкоштовні обіди» проводитиметься п’ять тижнів поспіль у Жванецькій ОТГ у понеділки і п’ятниці (с.Гаврилівці – 13.00, с.Жванець – 14.00). Завдяки сприянню Львівської освітньої фундації, люди, які перебувають у складних життєвих обставинах, можуть отримати безкоштовне харчування, адже фундація надала кошти Українській греко-католицькій церкві Перенесення мощей Святого Миколая для закупівлі інвентарю та продуктів для кухні, що розташована в с.Гаврилівці та готує безкоштовні обіди. Організаторами цієї акції є згадана церква та її настоятель отець Тарас. А безпосередніми учасниками акції – Жванецька сільрада із сільським головою Тетяною Криворучко та соціальними працівниками, а також підприємець с.Гаврилівці Віталій Богачик, підприємець с.Жванець Адам Єфремов, ТМ «Тарасівські ковбаси».
Крім такої позитивної новини, на сайті громади з’явилась і не дуже гарна.
– На жаль, ми знову стикнулися з діями вандалів, – йдеться у повідомленні. – Вночі двоє невідомих чоловіків понищили благоустрій с.Жванець, викопали лілії на клумбі біля Жванецької сільради. Це ми змогли побачити із запису камер відеоспостереження. Просимо жителів громади не нищити квітники і дотримуватися правил благоуст­рою, адже все це робиться для того, щоб громада стала привабливішою. Одночасно нагадуємо, що за такі вчинки передбачено адмінвідповідальність у вигляді штрафу.
Після такої новини – як бальзам на душу – фотографія користувача соцмереж Василя Кушніра і допис до неї: «Проїжджаючи біля зупинки села Вербка, побачив дивовижну картину, як випускники села розмальо­вують зупинку. Беріть приклад, як не ламати, а прикрашати нашу Українську землю».

За матеріалами пресслужб ОТГ.