Середа, 10 Квітня 2024 р.
14 Серпня 2020

МЕР НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ МІСТЯН, А Й ДЛЯ СЕЛЯН

Міського голову, а також депутатів Кам’янець-Подільської міської ради обиратимуть не лише кам’янчани, а й мешканці певних сіл. Таку та багато інших новинок дізнаємося напередодні виборів.

Своєю постановою від 8 серпня №160 ЦВК призначила на неділю, 25 жовтня 2020 р., перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіа­ль­них громад і відповідних сіль­ських, селищних, міських голів. Згідно з додатками до цієї постанови, вибори відбудуться в 15 громадах Кам’янець-Подільського району. А саме: Гуківській, Гуменецькій, Жванецькій, Китайгородській, Маківській, Орининській, Слобідсько-Куль­чієвецькій сільських територіаль­них громадах, а також Закупненській, Новодунаєвецькій, Ново­ушицькій, Смотрицькій, Старо­ушицькій, Чемеровецькій селищних і двох міських: Дунаєвецькій і Кам’янець-Подільській. Так-так, такий от великий тепер наш Кам’янець-Подільський район.

Через те, що карту Хмельниччини добряче перекроїли, в багатьох виборців з’являється зрозуміле запитання: за голову і депутатів якої саме ОТГ їм голосувати? По відповіді знову йдемо на сайт ЦВК. Серед документів, якими там послуговуються, – Постанова ВРУ від 17 липня 2020 р. «Про утворення та ліквідацію районів». Вона і підтвержує такі масштаби нашого району. А також розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р., зокрема і «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Хмельницької області». Відповідно до неї, скажімо, виборці із Довжоцької, Зіньковецької, Колибаївської, Ходоровецької, Рихтівської сільських рад, а також Кам’янця-Подільського обиратимуть Кам’янець-Подільського міського голову, а також депутатів Кам’янець-Подільської міської ради.

За Слобідсько-Кульчієвець­кого сільського голову і депутатів цієї сільської ради голосуватимуть мешканці Врубловецької, Кам’янської, Кульчієвецької, Княжпільської, Пановецької, Устянської сільрад. А от виборці Заліської, Кадиївської, Підпилип’янської, Приворотської, Шустовецької, Орининської сільрад обиратимуть сільського голову і депутатів Орининської сільради. Додалося також виборців у Жванецькій громаді, яка поповнилася селами Слобідсько-Рихтівської сільради, а Ста­роушицька громада поповнилася чабанівськими.