Неділя, 27 Жовтня 2024 р.
29 Серпня 2024

ВІЙНА СІЄ ГОРЕ…

Війна продовжує нахабно вриватися в домівки українців, несучи за собою лише сльози, біль, втрати та горе.

ЗАВЖДИ БУВ УСМІХНЕНИМ…

Михайло СІМЧУКУ боях за свободу та незалежність віддав своє життя кам’янчанин Михайло СІМЧУК. Михайло Михайлович народився 12 березня 1969 р. у Кам’янці-Подільському. Навчався у 12-й школі. З 1991 р. працював слюсарем аварійно-диспетчерської служби у нинішньому ТОВ «Газмережі». У березні 2023-го мобілізований до лав ЗСУ. Служив водієм роти протитанкових ракетних комплексів. Побратими, близькі та знайомі згадують його чуйним, життєрадісним, щирим.

«Усміхнений, позитивний батько наших колишніх учениць Дарії та Марії, – пише у соцмережах Анна Касап­чук. – Він завжди був поруч зі своїми донечками, сім’єю. Завжди дарував усмішку, любив відвідувати концерти, ніколи не шкодував аплодисментів, доброго слова»…

А сусідка загиблого Ганна Іванівна розповідає:

– Я його знаю з 12 років. Дуже добрий хлопець, з усмішкою на обличчі. Зав­жди допомагав, мав золоті руки. Від початку мобілізації служив на Запорізькому напрямку, там отримав поранення. Він ще три тижні був у госпіталі в Запоріжжі, але, попри всі намагання лікарів, його серце зупинилось 20 серпня…

У Героя залишились дружина та дві донечки.

З ПЕРШИХ ДНІВ У ПЕКЛІ

Олексій МАСЛЯНКО26 серпня «на щиті» додому повернувся військовослужбовець Олексій МАСЛЯНКО. Олексій Валерійович народився 7 липня 1979 р. в смт Закупне на Чемеровеччині. Здобував освіту електрика в Кутковецькому ПТУ, служив у армії. Жив та працював у Білорусі, де народилась його старша донька. З часом переїхав на Житомирщину, працював водієм у Києві, де народилась молодша донька. З перших днів війни, не замислюючись, став на захист нашої держави. Тримав оборону на одних із найскладніших і найгарячіших напрямках – Бахмута та Соледару. Смерть застала Героя на Харківському напрямку.

 

 

ПОНАД РІК НАДІЯЛИСЬ

Анатолій РОГОЗІНСЬКИЙ27 серпня Новоушицька тергромада востаннє зустріла свого Героя – Анатолія РОГОЗІНСЬКОГО. Анатолій Анатолійович народився 7 червня 1977 р. в с.Струга, у Кам’янці здобув професію столяра. Повернувся у рідне село, одружився. З дружиною придбали будинок у сусідньому с.Мала Стружка, де проживав та працював. 30 січня 2023 р. був мобілізований до ЗСУ, отримав професію гранатометника та був направлений на Запорізький напрямок, де і загинув 27 липня 2023 р. поблизу с.Мала Токмачка. Понад рік рідні та близькі надіялися, що Анатолій живий… У загиблого залишилися мати, дружина, донечки, син, онук, сестра.

 

 

БОРОВСЯ ЗА ЖИТТЯ

Сергій ШИПОВИЧЩе один Герой із Новоушиччини – Сергій ШИПОВИЧ, після важкого поранення проходив лікування у м. Мукачево, але, на жаль, його серце зупинилося… Поховали Воїна 27 серпня у Хмельницькому. Сергій Віталійович народився 17 лютого 1985 р. в с.Куча. Проживав із сім’єю у Хмельницькому. Працював будівельником. 27 липня 2023 р. був мобілізований до ЗСУ, служив на Запорізькому напрямку. У загиблого залишилися мама, дружина, донечка, брат, сестра.