П'ятница, 29 Березня 2024 р.
5 Березня 2021

ГРОШЕЙ ЗАВЖДИ МЕНШЕ НІЖ ПРОБЛЕМ

Другого березня на засіданні позачергової сесії міськради за рахунок нерозподіленого резерву і вільних перехідних залишків уточнювали бюджет громади на 2021 рік. При потребі головних розпорядників у понад 470 млн грн розподілили 41,6 млн грн.

Також депутати заслухали звіти про виконання бюджетів за 2020 рік Колибаївської ОТГ, Дов­жоцької, Зіньковецької та Рих­тівської сільських рад (відповід­ні рішення будуть опубліковані в наступних номерах «Подоля­нина»).

ДЕРЖАВА НЕ СПРАВЛЯЄТЬСЯ – ДОПОМАГАЄ ГРОМАДА

Згідно з рішенням сесії, частину бюджетних коштів виділено на програми підтримки військових, рятувальників та правоохоронців.
Зокрема, ухвалено дві комплексні програми взаємодії в/ч А2738 та А2641 і міськради на 2021-2022 рр., на що передбачено 200 тис. грн. Ще 60 тис. грн виділено на перевезення тих, хто направляється на проходжен­ня служби у ЗСУ, та військовозобов’язаних, котрі призиваються на навчальні збори.
На 150 тис. грн профінансовано програму гарантування пожежної безпеки і розвиток інф­раструктури підрозділів пожежної охорони на 2021-2025 роки.
На бодікамери для підроз­ділу Нацгвардії передбачено 26,4 тис. грн.
На потреби Кам’янець-Подільського районного управління поліції спрямовується 519 тис. грн, передбачається і придбання камер відеоспостереження.

ГОЛОВНЕ – ЗДОРОВ’Я

У галузі охорони здоров’я ос­новну увагу зосередили на придбанні медобладнання, адже його наявність є основною ви­могою Нацслужби охорони здоров’я для укладання договорів із нашими лікувальними закладами.
У зв’язку із приєднанням до міста нових територій, виділено 400 тис. грн на придбання санітарного автомобіля.
1,2 млн грн передбачено на програму з організації проведення обов’язкових медоглядів декретованих груп населення.

ДОРОГІ ДОРОГИ….

На житлово-комунальне господарство міська рада виділила ще 12,7 млн грн.
П’ять мільйонів призначені для ремонту доріг. По мільйону припало на капремонти ліфтів, тротуарів, внутрішньодворових проїздів.
500 тис. грн – догляд за зелени­ми зонами (косіння); 400 тисяч – капремонт міського кладовища; 400 тис. грн – капремонт житлових будинків із проведенням протиаварійних заходів.
300 тис. грн – капремонт внут­рішньобудинкових мереж. Майже стільки ж – на придбання змінних контейнерів та урн, а ще 100 ти­сяч – євроконтейнерів.
Програма «Теплий дім» отримала 200 тис. грн.

У РАМКАХ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Міська влада продовжила дію програми «Газ – малозабезпеченим» із фінансуванням 100 тис. грн, у рамках якої здійснюється капремонт, заміна газового устат­кування для малозабезпечених кам’янчан.
Додали депутати 2,4 млн грн на перевезення пільгових кате­горій комунальним транспортом по місту та міжміськими марш­рутами. Раніше на пільговий проїзд уже було виділено майже 5 млн грн.

ЗНЕШКОДЬТЕ РУПОРИ АГРЕСОРІВ!

На сесії депутати проголосували за звернення до президента України, секретаря РНБО, голови ВРУ щодо заборони діяльності партій «Опозиційна платформа – За життя» та Партії Шарія.
Його текст зачитала очільниця фракції «Свободи» Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА. «Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення.
Просимо вас підготувати і ухвалити законопроєкти та регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партії «Опозиційна платформа – За життя» та Партії Шарія як таких, що відстоюють і активно просувають інтереси російського агресора», – йдеться у зверненні.

За матеріалами пресслужби міськради підготувала Ольга МІРКОТАН.

Більше про видатки бюджету читайте в офіційному зверненні міського голови Михайла Посітка https://podolyanin.com.ua/news/misto/50623/