Субота, 20 Квітня 2024 р.

ЩОДО СПРАВИ МАЗУРЧАКА

Як уже повідомлялося на сайті «Подолянина», минулого тижня правоохоронці в столиці затрима­ли співголову партії «Наш край» Олександра МАЗУРЧАКА (у 1998-2008 рр. був міським головою Ка­м’янця-Подільського) та керівника Вінницького обласного осередку партії Валентина Телегузова. 14 червня суд обирав їм запобіжний захід. Прокуратура просила взяти під варту з альтернативою застави 36 млн грн. Суд відмовив і призначив особисте зобов’язання.

Надалі цитуємо видання «Судовий репортер»:

«Повідомлялося про гучне викриття голови однієї з політичних партій і керівника її територіального осередку, які начебто хотіли отримати від підприємця $2,5 мільйона за прохідне місце в списку партії на виборах до Верховної Ради. Парткерівників узяли на гарячому вже після першого траншу $50 тисяч.
…Але гроші, що обговорювалися, за версією підозрюваного і його адвокатів, мали піти на особистий благодійний фонд громадянина Кохненка, щоб під виглядом добрих справ він капіталізував себе як майбутнього політика. Про це суду розповів голова партії:
– Мені взагалі не зрозуміло, звідки взялися всі ці мільйони. Кохнен­ко прийшов і сказав, що хоче брати участь у політичному житті, бути депутатом і взяти участь у фінансуванні партії й виборчого процесу… За вісім місяців жодної копійки з Кохненка не було взято… За вісім місяців ми маємо 200 доларів, які вкупі були принесені (йдеться про те, що із 50 тисяч доларів тільки 200 виявилися справжніми, а решта – імітаційні купюри. – Прим. ред. «Судового репортера»). …Єдине місце, де він може застосувати свої гроші, якщо вони є, – це його благодійний фонд. Чому просили, щоб долучили свідків-технологів, де це було все обговорено. Він у своєму допиті про це умовчує. Всі гроші мали йти на його особистий фонд, для його політичної капіталізації. Ми не можемо його сьогодні подати як потенційного кан­дидата в депутати, тому що в нього немає впізнаваності. Ніякі гроші ні Телегузов, ні Мазурчак не збиралися отримувати. Він ці гроші хотів вкласти в себе на вибори».

«Наш Край» висловив свою позицію на офіційному сайті партії:

«Переконані: кожен елемент цієї справи є сфабрикованим – починаючи від «підставного» діяча, який у розпал війни та за відсутності виборчого процесу «вирішив» іти на вибори, та закінчуючи постановкою затримання, яке було від і до влаштоване суто під камери.
Наполягаємо на негайному закритті справи та офіційному публічному вибаченні з боку правоохоронних органів».

За інформацією «Судового репортера» і сайту партії «Наш край».