Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Березня 2012

БЕЗ ДОРІГ, ЗАТЕ В ДЕСЯТЦІ

Кам’янецька делегація повернулась з Міжнародної туристичної виставки ITB Берлін – 2012, де наше місто було представлено у складі Подільсько-Буковинського кластеру (детальніше у минулому числі «ПОДОЛЯНИНА»). За словами начальника Департаменту гуманітарної політики Альони КУЗЕМИ, яка була в складі групи, Міжнародна туристична виставка зібрала представників 187 країн. 

За підсумками цієї виставки, стенд України отримав нагороду Кьольнської бізнес-школи і зайняв за своєю привабливістю 9-те місце серед 67 стендів європейських країн. У досягненні цього результату є і заслуга нашого «Подільсько-Буковинського намиста». Як зазначає Альона Леонідівна,  «родзинкою» нашого павільйону була аніматор – майстриня пластилінового живопису Алла ВОСТРЯКОВА, котра вже встигла прославитись у складі кам’янецької делегації під час виставки «Експо-2010» в Шанхаї. Живий інтерес численних відвідувачів, викликаний до її оригінального мистецтва, автоматично переносився на Кам’янець, адже кожна пластилінова картинка зображала саме наше місто.

Як визнає Альона КУЗЕМА, Подільсько-Буковинський кластер іще не був до кінця готовим до такої виставки, оскільки наразі не вирішені способи добирання в наші краї з Європи (не налагоджене авіаційне сполучення, поганий стан доріг і головне – відсутність туроператора, який готовий продати європейцю тур у Подільсько-Буковинський регіон). Однак було роздано велику кількість інформаційних матеріалів, зав’язано нові контакти і є стимул розвиватися та переходити на якісно новий рівень розвитку Кам’янця як туристичного центру.  

Міська влада дякує офіційним партнерам, які взяли активну участь в організації поїздки: готелі «7 днів», «Гала-готель», «Клеопатра», «Reikartz», салон весільних суконь «Лоранж».